Besorolt Trump mögé az utolsó republikánus ellenfele is

3 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Donald Trumpot támogatja az amerikai elnökválasztáson Nikki Haley - jelentette be a korábbi republikánus elnökjelölt, aki utolsóként szállt ki az előválasztásból.

Haley az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete és dél-karolinai kormányzó, aki a mérsékeltebb republikánus szárny elnökjelöltje volt Trumppal szemben, reménytelen helyzetét látva azonban márciusban visszalépett az előválasztástól. Igaz, még a visszalépése után is megkapja az előválasztási szavazatok pár százalékát azoktól, akik így tiltakoznak a hivatalos elnökjelöltség megszerzéséhez szükséges voksokat már rég megszerző Trump ellen.

Haley most a Hudson Institute konzervatív think tankban tartott előadást, ahol áprilisban kapott főtanácsadói kinevezést. Arra a kérdésre, hogy Trump vagy Biden a határozottabb nemzetbiztonsági kérdésekben, úgy válaszolt, hogy ugyan Trump nem volt tökéletes, de Biden egy katasztrófa, így Trumpra fogok szavazni". Nikki Haley bírálta a kongresszusi republikánusok egy részének külpolitikai megközelítését, amellyel a világban tapasztalható konfliktusoktól való távolmaradást ösztönzik, de még élesebben kritizálta a demokratákat, főleg Biden döntését, hogy visszatart egy Izraelnek szánt bombaszállítmányt.

(MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!