Bilikre és wc-kefékre is állami támogatást kértek Mészáros Lőrinc luxusszállodái

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bilikre és wc-kefékre is állami támogatást kértek Mészáros Lőrinc luxusszállodái, de nem kaptak - derül ki a Transparency International által három év alatt keservesen kiperelt többezer oldalnyi dokumentumból.

Az Átlátszó emlékeztet, hogy a Kisfaludy-program keretében az állam 2020-ban nagyjából kétszázmilliárd forint közpénzt osztott szét turisztikai fejlesztésekre a koronavírus-járvány által sújtott szektor megsegítésére. Ebből Mészáros Lőrinc szállodalánca, a Hunguest Hotels közel tizennyolcmilliárd forintot kapott.

A program pénzeinek nagy része egyébként is kormányközeli szereplőknél landolt: a 2018 és 2021 közötti támogatások kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta a Válasz Online szerint.

A bilikre és wc-kefékre igényelt támogatást a szállodalánc hévízi, balatonalmádi és tapolcai hotelei végül azért nem kapták meg, mert túl olcsó termékeket írtak be a költségvetésbe: a nettó húszezer forintnál olcsóbb eszközöket nem lehetett elszámolni a pályázatban. Tehát ha Mészárosék drágább biliket és wc-keféket választottak volna, azokra is kaphattak volna állami támogatást.

„Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”

Címlapfotó: Mészáros Lőrincet és családját a ROSE D'OR szuperjachton fotózta le Németh Dániel, a 444 munkatársa 2023. augusztusában.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!