Brutális a drágulás a Balatonnál

10 hónapja ezelőtt 35



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Van olyan balatoni szálloda, ahol a megugró rezsidíjak miatt 15 százalékkal kerül többe egy szoba, de többet kell fizetni az ételekért, italokért és a parkolásért is – számolt be az RTL Híradó.

Nagyon azon vagyunk, hogy nem szeretnénk további árakat emelni, mivel érezzük azt, hogy egy vékony jégen táncolunk és próbálunk minél hosszabb távra tervezni. Most a túlélésre játszunk mi is, mint a legtöbb szálloda” – indokolta az áremelést Nagy Miklós, a badacsonytomaji Hotel Bonvivo igazgatója, hozzátéve: hússzorosára emelkedett a gázszámlájuk, a villanyé pedig tízszeresére.  

Az ugyancsak badacsonytomaji Alapozó-Falatozónál körülbelül 10 százalékkal lett drágább minden az előző szezonhoz képest. Ihász Anita, a büfé munkatársa a következőkkel magyarázta az áremeléseket: “Összetevődik a gazdasági helyzetből kifolyólag létrejött áremelésekből, a rezsiáremelésekből, valamint a dolgozók bérén emeltünk 10 százalékot, (…) így próbáljuk idecsábítani a dolgozókat“.

Ami a strandbelépők árát illeti, 300-500 forintos drágulást tapasztalhatunk.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke szerint mivel mindenkinek magasabbak a költségei, pluszbevétel szükséges az eddigi színvonal megtartásához: “Feltétlenül szükséges az, hogy valamilyen más helyről próbáljuk meg bepótolni ezeket az összegeket, például a parkolási díjakat állítják be vagy tesznek fizetőssé parkolást“. 

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Varga György

The post Brutális a drágulás a Balatonnál first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!