Brutális szúnyoginvázió várható idén és kitört a kullancspánik Magyarországon – véli Joób Márton, aki nyílt levelet írt Botka Lászlónak

2 hete ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az elmúlt években sokszor elviselhetetlen volt a helyzet a szúnyogok miatt, és ezért sokan nem tudták élvezni a szabadtéri sétát vagy a kertesház adta előnyöket. A szakemberek pedig arra figyelmeztetnek, hogy idén nyáron a csapadékos és enyhe tél és tavasz miatt brutális szúnyoginvázióra számíthatunk – írta Joób Márton a szerkesztőségünknek küldött közleményében, aki nyílt levélben kéri Botka Lászlót arra, hogy város kiemelten foglalkozzon a szúnyogproblémával. 

“Úgy gondolom, hogy időben, azaz azonnal meg kell kezdeni a biológiai alapú szúnyoggyérítést, és idén jelentősebb összeget kell erre fordítania Szeged városának, hogy ne utólag kelljen kapkodni rovarirtó vegyi anyagok repülőről történő permetezésével, ami nem csak a szúnyogokat, hanem más rovarokat is elpusztít, többek között a pillangót, tiszavirágot, szitakötőt” – írta Joób Márton, majd hozzátette, hogy szeretné, ha idén a város kiemelten foglalkozna ezzel, valamint szerinte fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a házunk körül visszaszorítsuk a szúnyoginváziót.

A KULLANCSKÉRDÉS IS FONTOS

Joób Márton a kullancskérdést is megemlítette levelében, mint írta, “a szakemberek szerint nem túlzás kijelenteni, hogy kitört a kullancspánik Magyarországon. Az enyhe tél miatt az elmúlt évekhez képest sokkal több kullancsra lehet számítani Szegeden is. Ezek a kullancsok komoly betegségeket tudnak okozni. Fontos lenne szélesebb körben tájékoztatni a lakosságot, hogy mit tesz a város a probléma megoldására, valamint hogyan tudunk hatékonyabban védekezni ellene. Szomorúan tapasztalom, hogy számos helyen elhanyagoltak a zöldterületek, ami a kórokozók melegágya. Úgy gondolom, hogy külön forrást kell biztosítani Szeged város költségvetéséből az imént említett problémák visszaszorítására” – emelte ki a képviselő, aki szerint továbbra sem fogadja őt a polgármester, hogy átbeszéljék a lakosságot érintő problémákat, ezért kénytelen nyílt levélben kérni Botkát, hogy “a választási kampány ellenére is foglalkozzon ezekkel a nagyon fontos, az egész lakosságot érintő kérdéssel” – zárta gondolatait Joób Márton.

A HÉTEN GYÉRÍTENEK SZEGEDEN

Ugyan nem az önkormányzat, de a katasztrófavédelem gyérítésbe kezd a héten. Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza alsó szakaszán repülőről végeznek majd biológiai szúnyoggyérítést, mintegy 1200 hektáron.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!