Cikkek / Állatvédelem adó 1% támogatása

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Utcára kitett, rosszul tartott állatok mentését segíti adóbevalláskor az adó egy százalék felajánlása. Évente többszáz kutya, cica mentését, az állatvédelmi szemléletformáló tevékenységet segíti adó 1% felajánlásával! Adó 1 százalék felajánlás = az állatvédelem sikere! Adóbevalláskor /május 20-ig bármikor/ külön is rendelkezni lehet az eSzja rendszerben.

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

Állatokat (kutyákat és cicákat) mentünk, most adó 1 százalék felajánlással Ön is segíthet! Adó 1% felajánlása életmentő, hálásan köszönjük!

Kérjük támogassa adóbevalláskor adó 1% felajánlással az állatvédő feladatokat!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%: 18464654-1-06

Személyi Jövedelemadó egy százalék felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1% felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet - elektronikusan, eSzja rendszerben, munkáltatójánál történő adóbevallás mellékleteként - 3 perc a felajánlás, de a segítség óriási!

állatvédelem, adó 1% támogatás

Főbb állatvédelmi feladatkörök, melyekhez az adó egy százalék támogatás nagyban hozzájárul:
- állatok mentése (elsősorban utcáról, bajban lévő kutyákat és cicákat),
- állatvédelmi szakportál Állatvédő.hu üzemeltetése,
- védencek gyógyítása, rendbe hozatala,
- gazdit kereső állatok számára örökbefogadók felkutatása,
- "SintértNE!" reformprogram a gyepmesteri telepek felszámolásáért,
- környezettudatosság - felelős állattartás népszerűsítése, oktatás,
- "Állatrendőrségért" Mozgalom, jobb törvények megalkotásában való részvétel,
- állatbarát szakportál zug.hu üzemeltetése,
- védencek gyógyítása, rendbe hozatala,
- környezetvédelem, kultúra, szociális támogató programok,

Minden forint nagy segítség. Figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

Mentsünk Együtt Állatokat (kutya és cica életeket)!

Személyi Jövedelemadó 1%-ának felajánlása óriási segítség!
Adóbevalláskor az 1 százalék felajánló részbe adószámunk beírásával segíthet!
Minden forint nagy segítség. Figyelmét és támogatását hálásan köszönjük!

állatvédelem, szja 1+1% támogatás

kutya, cica mentést segíti adó 1% felajánlása

=======adó 1%=======

NAV: a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A hivatal honlapján közzétette azoknak a civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető – írják a közleményben.
Hangsúlyozták, az idén is mindenki szabadon rendelkezhet befizetett adója 1+1 százalékáról. Az egyik 1 százalékot egy civil szervezetnek, további 1 százalékot pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak lehet felajánlani.

A rendelkezőnyilatkozat akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a benyújtható a NAV-hoz a "23EGYSZA" lapon május 21-éig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben KAÜ-azonosítóval (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), a NAV webes kitöltő programjában lehet – részletezték.

A vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak tett felajánlások érvényben maradnak. Ez azt jelenti, hogy a korábban tett, formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezettek számára viszont – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is évente kell megtenni a felajánlást – ismertették.

A közleményben kitértek arra, hogy 2024. január 1-jétől nem vehető figyelembe a technikai számra tett, formailag megfelelő nyilatkozat akkor sem, ha a magánszemély az adóévet követő év május 20-áig – a 2024-es rendelkezési évben 2024. május 21-éig – nem nyújtott be személyijövedelemadó-bevallást, vagy a benyújtott bevallása alapján nem keletkezett adóköteles, összevonás alá eső jövedelme.

Az adózók az 1+1 százalékos rendelkezőnyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek – olvasható a közleményben.

Az szja-bevallási tervezet elfogadásáról, kiegészítéséről, valamint az 1+1 százalékos rendelkezésről a NAV honlapján lépésről lépésre tájékoztató, és videó is elérhető - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!