Csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehet ezentúl gyerektáborokban dolgozni

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A jövőben a gyerekek táboroztatásában a szervezők, lebonyolítók, közreműködők csak erkölcsi bizonyítvány birtokában vehetnek részt. Ez is szerepel a Fidesz-KDNP a „gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” című, a múlt héten benyújtott törvénycsomagjában – írja a Népszava.

Ez azt jelenti, hogy az önkéntesen segítő középiskolás diákoknak, főiskolai, egyetemi hallgatóknak is ki kell kérniük a bizonyítványt. A rendelkezés csak a köznevelési intézmény által szervezett táborokban az intézménnyel jogviszonyban álló személyekre nem vonatkozik, mert ott alapból is van ilyen kötelezettség. A szabályok betartását a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi majd, amely meg is tilthatja az adott személy részvételét a táborban, illetve a táboroztatóval szemben egyéb szankciókat is alkalmazhat.

Meleg Sándor, a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének elnöke úgy véli, bedőlhet a táboroztatás, de legalábbis nehezebb lesz így majd önkénteseket toborozni.

Kövér Péter, a 35 ezer négyzetméteres farmon tábort szervező Kövér Ranch vezetője azt nyilatkozta a lapnak, hogy náluk a táborban minden eszközzel próbálják elkerülni még a látszatát is a gyermekmolesztálásnak: például a szülők feladata bekenni a gyereküket naptejjel és a kullancsriasztóval, illetve meséhez sem ültetik majd az ölükbe a kicsiket a felnőttek. Megjegyezte, a napokban több táboroztatóval is beszélgetett arról, hogy már mindenki fél hozzáérni a gyerekekhez: “lassan a kis kezüket sem merjük megfogni”.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehet ezentúl gyerektáborokban dolgozni first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!