Családi nap címén toborozzák a vízügyeseket és tűzoltókat Orbán október 23-i beszédére

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Családi napra toborozza az árvízvédekezésben részt vevő tűzoltókat, vízügyeseket, önkénteseket és családjaikat a kormány október 23-án - pont oda és akkorra, ahol Orbán Viktor a hivatalos állami megemlékezés alkalmából mond beszédet.

A hvg szerint a vízügyi igazgatóságok ingyen buszoztatják a dolgozókat a helyszínre. A jelentkezőknek állítólag azt mondták, nem lesz kötelező meghallgatni a miniszterelnököt.

A kormány honlapja szerint a Millenárison kezdődő ünnepség „kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben résztvevők és családtagjaik” lesznek. A Telexhez eljutott információk szerint a hét elején a vízügy és több tűzoltó parancsnokság vezetőjét is levélben kérték, hogy szoros határidővel gyűjtsék össze: az árvízi védekezésben részt vevő kollégák közül kik mennének családjukkal az október 23-i családi napra a Millenárisra.

Az Országos Vízügyi Igazgatóság levele szerint az eseményen más program is lesz: „a résztvevőket színes gyerekprogramokkal, koncertekkel és ebéddel várják”, a rendezvényen pedig „köszönőbeszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök”.

A kormány a hivatalos meghívóban „hétköznapi polgári viseletet” javasol öltözékként, a résztvevőktől pedig azt kérik, legalább fél órával az ünnepség kezdete előtt érkezzenek a helyszínre.

A miniszterelnök az elmúlt két évben elkerülte Budapestet az 56-os forradalom és szabadságharc évfordulóján: tavaly Veszprémben, 2022-ben pedig Zalaegerszegen mondott beszédet. Orbán visszatérése összefüggésben állhat azzal, hogy aktuális legnagyobb politikai riválisa, Magyar Péter is rendezvényt tart a fővárosban, annak reklámozására pedig éppen az utóbbi hónapok legnagyobb visszhangot kiváltó nyilatkozatát, Orbán Balázs ötvenhattal és orosz agresszióval kapcsolatos mondatát használja fel.

Arról, hogy hogyan söpört végig az Orbán Balázs-ügy a sajtón, milyen kármentés, visszatámadás és ellenzéki kiborulások történtek, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Az elmúlt hetekben megszaporodó kormányközeli ötvenhatos kiszólásokról Rainer M. János történésszel, akadémikussal, az 1956-os Intézet vezetőjével beszélgettünk.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!