Cseresorral működött a rettegett betörőbanda, amíg hűvösön voltak a vezéreik

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Cseresorral működött az a páncélszekrényekre szakosodott betörőbanda, amelynek hét tagjával szemben javasoltak a Pest vármegyei rendőrök korábban vádemelést.

A  Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 42 betöréssel gyanúsított banda letartóztatott, vagy más ügyek miatt szabadságvesztését töltő tagjai lecserélődtek, de az eredeti profilt meghagyták. Most elfogták a cserecsapat tagjait is.

Az elsősorban páncélszekrényekre utazó banda Pest, illetve Bács-Kiskun megyében ténykedett. De akadt listájukon fatelep, húsbolt,  és áruház is – a legnagyobb zsákmányukat, 30 millió forintot innen vitték el. A közel félszáz milliós kárt okozó banda több tagja is letartóztatásban volt, de olyan is akadt, aki más bűncselekménye miatt volt elítélve jogerősen. 

police.hu

Tavaly őszre a csapat újraszerveződött, de az azóta szabadlábra került régi, és a frissen verbuvált tagok ott folytatták ott, ahol az elődeik abbahagyták. Mindent vittek, amiből pénzt csinálhattak: páncélszekrényt, milliós értékű napelemeket, autót, dohányárut, betonkeverőt.

A csapat hierarchiájában legelőkelőbb helyet betöltő H. Zoltán volt az első, akit elkaptak a kommandósok. Őt sorra következtek a csapat időközben azonosított és felkutatott tagjai. Velük együtt 12 főre bővült a gyanúsítottak köre. 

H. Zoltánt I. József helyettesítette a bandavezér letartóztatása után. Őt egy börtönből ismert cimborája keresett meg, hogy töltse be a „megüresedett helyet”.

The post Cseresorral működött a rettegett betörőbanda, amíg hűvösön voltak a vezéreik first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!