Csipog a felszín, és hallgat a mély

2 órája ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt kívánok ebben a nyugodt, őszies időben! Újra itt a 444 napindító hírlevele (és nem az egyetlen), az elmúlt 24 óra fontosabb-érdekesebb híreivel, kezdetnek itt az árvízi tudósításunk, itt pedig fotók az árról.

CSIPOGÓ

Már 37 ember halt meg a csipogók és walkie-talkie-k felrobbantása miatt Libanonban. A Hezbollah vezetőjének tévébeszéde alatt bombázta Libanont Izrael, ami legújabban elvileg azzal az ajánlattal állt elő, hogy szabadon leléphet a Hamász vezetője a túszokért és a Gázai övezet demilitarizálásáért cserébe.

A New York Times arról írt, hogy a magyar csipogós cég valójában izraeli fedőcég volt: izraeli titkosszolgálati források beszéltek arról az amerikai lapnak, hogy a rejtélyes BAC Consulting nevű céget csak azért hozták létre, hogy a Hezbollah tagjainak zsebébe juttathassák a robbanószereket. A tajvani cég szerint egy Tom nevű férfi irányította a felrobbant csipogók gyártását Ausztriában.

Megnéztük a botrány miatt híressé vált Cristiana Bársony-Arcidiacono lakcímeit, és rejtélyes postaláda-feliratokat, üres lakásokat meg évtizedek óta Olaszországban élő szülőket találtunk. Közben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség megerősítette, hogy volt náluk gyakornok Bársony-Arcidiacono. A csipogóügynek egyébként van bolgár szála is.

BELFÖLD

Egy hónapon belül harmadszor omlott össze a vasúti közlekedés a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vonalon, bár most legalább pótlóbuszt tudott küldeni a MÁV.

Szijjártó Péter szerint ma Brüsszel a veszélyt, míg Biskek a biztonság forrását jelenti.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal pedig egy 33 éves Washington Post-cikkel vágott vissza David Pressmannek: az 1980-as évektől már nem kellenek kémek a puccsokhoz, Soros György, a „nyílt műveletek cukrosbácsija” sem a CIA-nak dolgozik már.

Még a Nézőpont Intézet szerint is erősödött öt százalékot a Tisza Párt az elmúlt hónapokban. Sulyok Tamás nem találkozik Magyar Péterrel, mondván, nem avatkozhat be a pártpolitikai versenybe.

  • A Fidesz gondolt egy nagyot, és Elon Musknak adná a Szaharov-díjat, amit mostanában Alekszej Navalnij, az ukrán nép vagy a meggyilkolt iráni Mahsza Amini kapott.
  • Lázár János szerint senkitől nem kellett engedélyt kérnie állami erdővásárlásra, öt hektár alatt azé az állami erdő, aki magasabb vételi ajánlatot tesz rá.
  • Alig vesznek napilapot, sorra dőlnek a negatív rekordok: az egykor 255 ezres Blikk vezeti a napilapok piacát 39 ezer példánnyal.

KÜLFÖLD

Súlyos anyagi gondokkal küzd az amerikai űrstartup, ami a magyar űrhajóst vinné fel az űrbe: az Axiom küzd a befektetők bevonzásával, el vannak maradva a tervekkel, és volt, hogy az alkalmazottak és a beszállítók felé is tartoztak.

Indiai eredetű fegyvereket vásárolt Ukrajna, és ez felbosszantotta az oroszokat, miközben India Oroszország egyik legnagyobb fegyverimportőre is. Vlagyimir Putyin szerint idén tízszer annyi drónt kap az orosz hadsereg, mint tavaly.

BŰNÜGY

A Harrods luxusáruház több alkalmazottját is megerőszakolhatta a tulajdonos, Mohamed Al Fayed: az évtizedekkel ezelőtti eseteket egy BBC-s dokumentumfilm dolgozta fel.

Gisèle Pélicot pedig azt monda, soha egyetlen másodpercre sem adta a beleegyezését a tömeges nemi erőszakhoz: Dominique Pélicot volt felesége „degeneráltaknak” nevezte a vádlottakat, és azt mondta, megérti, a nők miért haboznak nemi erőszak miatt feljelentést tenni.

A táblához hívta és alsóneműre vetkőztette a diákjait büntetésként egy nyírmeggyesi tanár, a szülők feljelentést tettek, amikor megtudták, mi folyik az intézményben.

  • A grúziai melegellenes törvények elfogadásának másnapján meggyilkoltak egy transznemű modellt.
  • Harvey Weinstein ártatlannak vallja magát egy újabb szexuális erőszak vádjában.
  • A 24.hu megtalálta Schadl György autóit, amikről ő azt vallotta, nem tudja, hol vannak.

KULTÚRA

Schmidt Erika gyermekvédelmi szakember kapta idén a TASZ Szabad-díját, a közönség pedig Karsai Dánielt díjazta, akinek a nevében a testvére, Karsai Péter mondott beszédet.

Wolfgang Amadeus Mozart új számmal jelentkezett, pontosabban az osztrák zeneszerző eddig ismeretlen, 1760-as évekből származó darabját fedezték fel lipcsei kutatók, és a Ganz kleine Nachtmusik már droppolt is.

  • A miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy az Abszolútum, az Isten ábrázolása sehol sem lehetséges, kivéve a kereszténységet.
  • Tyúkól #25 – Fogamzásgátlásról, gátlások nélkül.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!