Dániában szinte örülnek, hogy menesztették a Fradi EL-ellenfelének edzőjét

1 nap ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A 45 éves dán szakember korábban az FC Köbenhavn csapatánál dolgozott, majd Thomas Frank asszisztenseként 2018 és 2022 közö1tt négy évet lehúzott az angol Brentfordnál.

Első munkáját vezetőedzőként 2022 decemberében az Anderlechtnél vállalta el, és a csapatot a 12. helyen átvéve végül sikeresen benntartotta az élvonalban – igaz, a végleges 11. pozíció 1937 óta a legrosszabb helyezés volt a klub történetében.

Az építkezés azonban megtette hatását, az Anderlecht 2023 karácsonyára a második helyre lépett fel a bajnoki tabellán, végül a szezon végén bronzérmet szerzett. A jelenlegi szezonban hét mérkőzés után 12 ponttal úgy áll a negyedik helyen, hogy hat veretlen meccs után a hétvégén kapott ki először (0-2, a Genk ellen).

Brian eredményeit látva nagyon-nagyon meglepett a döntés. Néha túl gyorsan akarnak többet elérni, ő most ennek lett az áldozata

nyilatkozta az EkstraBladetnek a norvég válogatott szövetségi kapitánya, Staale Solbakken, aki korábban évekig együtt dolgozott Riemerrel Koppenhágában.

„Brian tiszta lelkiismerettel távozhat. Fantasztikus munkát végzett. Amikor csatlakozott az Anderlechthez, a csapat a tabella középmezőnyében vergődött, de visszahozta a belga futball élmezőnyébe” – tette hozzá.

Az Anderlecht megbízott edzője David Hubert lett, aki a csapatnál fejezte be a pályafutását, és ebben az idényben az U18-as korosztálynál dolgozott, de a belga Het Laatste Nieuws szerint komolyabb szakembereket is megkeresett már a klub.

Az egyik jelölt a korábbi 79-szeres holland válogatott Mark van Bommel lehet, aki 2022 és 2024 között Antwerpenben dolgozott, azaz nem ismeretlen számára a belga futball.

A másik név Kasper Hjulmand, aki a közelmúltig a dán válogatottat irányította, és akit 2019 januárjában egyszer már majdnem szerződtetett a klub.

Közben a dán Tv2 azt írta, az edzőváltás nagyszerű hír lehet a dán labdarúgás részére, hiszen Hjulmand távozása óta Lars Knudsen személyében ideiglenes szövetségi kapitány van, de akik szóba jöhetnének hosszabb távon – Thomas Frank (Brentford), Brian Priske (Feyenoord), Jess Thorup (Augsburg), Bo Svensson (Union Berlin), Bo Henriksen (Mainz) –, mind állásban vannak.

Azzal, hogy Riemer szabaddá vált, minden bizonnyal vonzóbb lehetőség a dán szövetség számára is, hiszen nem kell pénzt költenie arra, hogy kivásárolják élő szerződéséből.

Kapcsolódó
Menesztette edzőjét a Fradi első EL-ellenfele
Utolsó öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni az Anderlecht.

The post Dániában szinte örülnek, hogy menesztették a Fradi EL-ellenfelének edzőjét first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!