David Pressman szerint a Kínával való üzletelés módja azt mutatja, hogy a magyar kormány kevéssé törődik saját maga, illetve szövetségesei biztonságával

1 hét ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

David Pressman amerikai nagykövet egy háttérbeszélgetésen Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásával kapcsolatban a kínai–magyar viszonyról is beszélt.

„Senki sem mondja, hogy Magyarország ne üzleteljen Kínával. Mi is üzletelünk Kínával. De az a mód, ahogyan a magyar kormány ápolja a kapcsolatát Kínával, azt mutatja, hogy Magyarország kevéssé törődik saját, illetve szövetségesei biztonságával. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország beépíti a problémás kínai technológiát a kritikus infrastruktúrájába.”

Orbán Viktor és Hszi Csin-ping csütörtök délután adott ki közös sajtónyilatkozatot. Konkrétumok ekkor még nem hangzottak el, Szijjártó Péter külügyminiszter azonban nem sokkal később részletezte a tárgyalások eredményeit. A magyar kormány átfogó nukleáris megállapodást kötött a kínaiakkal, valamint új vasútvonalak előkészítésében is megegyeztek a felek.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!