Dobrev Klára a Tisza Párt budapesti indulásáról: „Én ezért nagyon mérges vagyok”

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Páros interjút adott az Indexnek Dobrev Klára és Tüttő Kata, akik a baloldali ellenzéki összefogás EP-listájának első, illetve ötödik helyén szerepelnek.

A beszélgetés során kifejtették, hogyan látják az ellenzéki erőviszonyokat megbolygató Magyar Péter-jelenséget. A DK-MSZP-Párbeszéd hármas listavezetője kifejtette, hogy „az Orbán-rendszer lebontásában nekünk mindenki a szövetségesünk”, az MSZP-s főpolgármester-helyettese azonban hangsúlyozta: „az még kérdés, hogy Magyar Péter is lebontani akarja-e ezt a rendszert”. Dobrev szerint a baloldali összefogás pártjai nem veszítettek Magyar feltűnésén, viszont a közös indulás megerősítette a támogatottságukat.

Szóba kerület az is, hogy a Magyar pártja Budapesten is elindul: a Tisza a X., a XI., a XVII. és a XVIII. kerületben indít jelölteket (egy napig úgy tűnt, hogy a pártnak a hetedik kerületben is lesz jelöltje, de Lajos Bélától végül megvonták a támogatást Magyarék).

Magyar Péter pártja sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjünk el. Én ezért nagyon mérges vagyok, mert 2019-ben az ellenzéki közösség legnagyobb sikere volt, hogy önkormányzati szinten több mint hárommillió embert szabadítottunk fel a Fidesz uralma alól

– mondta a fővárosi indulásról a DK politikusa. „Rendkívül felelőtlen hozzáállás kockáztatni, hogy ezeket a polgármesteri pozíciókat visszaszerezze a Fidesz. Ráadásul tényleg megkérdőjelezi, hogy Magyar Péter az Orbán-rendszert akarja-e leváltani” – tette hozzá.

Dobrev szerint ahhoz, hogy le tudják váltani a NER-t, koalíciót kell kötni, együtt kell működni már a választások előtt, ezért „mérges minden olyan mondatért, minden olyan cselekedetért, amely bármilyen együttműködést megnehezít”.

Magyar Péterrel létrejött egy új formáció. Magát jobboldalinak definiálja. A Fidesz első dolga az volt, hogy ezt az új formációt teljes erejével áttolja a baloldalra. Nem véletlenül. De Magyar Péter jobboldali ember, és a jobboldali szavazóknak jelent választási lehetőséget. Mi a baloldaliakat és a zöldeket képviseljük. Ha Magyar Péter nem a jobboldalról bontja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, akkor ő nem bontja, hanem építi azt

– vélekedett Tüttő Kata.

Arra felvetésre, hogy miért nem az MSZP kapta a közös EP-lista második helyét, a Párbeszéd pedig a harmadikat, Tüttő elmondta, hogy egy átfogó megállapodást kötöttek, amely nem csak a júniusi dupla választásig szól, Dobrev pedig hangsúlyozta, hogy mindannyian EP-képviselők lesznek, beleértve Tüttőt. Az áprilisi közvélemény-kutatások átlaga szerint négy mandátumra számíthat a zöld-baloldali lista.

A két politikus elmondta azt is, hogy tenni kell azért, hogy több nő legyen a közéletben, illetve kijelentették, hogy a kormány vádjaival szemben ők békepártiak, de szerintük béke akkor lesz, ha Putyin abbahagyja az agressziót.

Kapcsolódó
Dobrev Magyar Péternek: Ön Rogán Antaltól akarja függővé tenni a vitát?
A Tisza Párt listavezetője Facebookos kommentben közölte, hogy a köztévében vitatkozna.

The post Dobrev Klára a Tisza Párt budapesti indulásáról: „Én ezért nagyon mérges vagyok” first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!