Dolly Parton 1 millió dollárt ad a Helene hurrikán elszenvedőinek

2 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Legalább 162 ember halt meg azután, hogy a Helene hurrikán 2024. szeptember 27-én végigsöpört az Egyesült Államok délkeleti részén, sokakat pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván. Egy héttel később, Floridában, Georgiában, Dél- és Észak-Karolinában még mindig több mint 1,3 millió embernél nincs áram, az ivóvizet, élelmiszert és egyéb szükséges eszközöket tartalmazó segélycsomagokat pedig helyenként öszvérekkel szállítják a természeti katasztrófa következtében megközelíthetetlen településekre. Észak-Karolina nyugati részén a legsúlyosabb a helyzet, ott egyetlen megyében 30 ember vesztette életét, írtuk korábbi cikkünkben.

Dolly Parton, amerikai countrysztár 1 millió dolláros adományt ígért a Helene hurrikán áldozatainak megsegítésére, miután otthona, Tennessee állam egyike volt annak a hatnak, amelyet a hurrikán érintett.

Parton a pénzt a Mountain Ways Alapítványnak adta, akik helyi szervezetekkel együttműködve juttatnak adományokat a hurrikán elszenvedőinek.

Mind láttuk a pusztítást. Én is itt nőttem fel, de ki gondolt arra, hogy valaha ilyen pusztítás vár ránk? Körbenézek és az jut eszembe: ezek a folyók, melyek kiöntenek, az enyémek. Ez az én népem. Az én otthonom.

Kapcsolódó
Elsodort városok, eltemetett házak, tönkrement életek – a Helene hurrikán pusztítása képeken
A természeti katasztrófa következtében eddig legalább 162-en haltak meg.

The post Dolly Parton 1 millió dollárt ad a Helene hurrikán elszenvedőinek first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!