Egerben találták meg az Ózról eltűnt macskát, hónapok után került elő Cirmi

4 hete ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hónapok után találtak meg egy eltűnt ózdi macskát. A cica sérülten koldult Eger utcáin, egy járókelő figyelt fel rá, aki értesített egy helyi civil állatmentőt, aki állatorvoshoz vitte. Ott bejelzett a chipolvasó, majd amikor felhívták a chiphez megadott telefonszámon, akkor jött a döbbenet: egy ózdi doktornő az  Egerben kóborló macska gazdája, a 7 éves Cirmi még január végén szökött el otthonról – számolt be a nem mindennapi sztoriról a heol.hu.

Sokáig vártuk haza, kerestük, figyeltük a helyi eltűnt állatos oldalakat, de egy hónap után már feladatuk. Aztán ma megcsörrent a telefon, hogy megtalálták a cicánkat Egerben! Innen 50 kilométerre!” – posztolta boldogan a gazdi, hozzátéve: ezért fontos hogy minden macskában legyen chip, enélkül esélye sem lett volna Cirminek hazakerülnie.

Az nem derült ki, hogy a macska hogyan jutott Ózdról Egerbe, nem valószínű, hogy gyalog tette volna meg az utat.

Míg Cirmi “csupán” hónapokig volt távol, addig Mimi 10 év után (!) került elő. A cica még 2012-ben tűnt el Long Islandről, a gazdáiig akkor hiába kutatták át a környéket, Miminek nyoma sem volt. A család időközben Spanyolországba költözött, úgyhogy volt nagy meglepetés, amikor 2022-ben – a chip nyomán – rájuk telefonáltak egy brookhaveni állatmenhelyről. Természetesen elmentek érte Amerikába, hogy magukkal vigyék Spanyolországba. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Egerben találták meg az Ózról eltűnt macskát, hónapok után került elő Cirmi first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!