Egyiptomi miniszterelnök: Izrael válasza kollektív büntetés volt

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Izrael válasza a Hamász 2023. októberi terrortámadására kollektív büntetés volt – jelentette ki hétfőn, a Világgazdasági Fórum Rijádban megrendezett konferenciáján Musztafa Kemal Madbúli egyiptomi miniszterelnök. Madbúli szerint ezt a Gázai övezetben élő minden palesztin megszenvedi.

Ez kollektív büntetés volt. Nemcsak a Hamászt, hanem a Gázai övezetben élő összes palesztint sújtó büntetés

– jelentette ki Madbúli, hozzátéve, hogy több évtizedre lesz szükség az övezet helyreállításához.

Az egyiptomi kormányfő hihetetlennek nevezte Izrael válaszát a terrorszervezet múlt októberi támadására.
Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter a konferencián közölte, hogy Egyiptom reméli, hogy megállapodás köttetik a tűzszünetről és a fogolycseréről, de továbbra is Izrael és a Hamász válaszára vár.

Remélem, hogy felnőve a feladathoz mind felismerik: nem hagyhatjuk, hogy fennmaradjon a jelenlegi állapot, amelyben emberéletek vesznek oda

– folytatta a miniszter.

A rendezvényen Jordánia külügyminisztere, Ajmán Szafadi bírálta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök döntéseit, mondván, hogy az izraeli kormányfő azt mondja, hogy győzelmet akar Gázában, de közben országa totális vereséget szenved abban az értelemben, hogy páriaállammá válik. Szafadi Izraelt tette felelőssé a kétállami megoldás elutasításáért, amely szerinte tartós békét teremthetne a térségben.

(MTI)

The post Egyiptomi miniszterelnök: Izrael válasza kollektív büntetés volt first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!