Egyre több a halottja a karibi térségben tomboló hurrikánnak

2 napja ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Már legalább hét halottja van a karibi térségben a Beryl hurrikán tombolásának, a trópusi ciklon jelenleg Jamaica és a Kajmán-szigetek felé halad – írta helyi idő szerint kedd éjjel az Egyesült Államok hurrikánközpontja (NHC).

Venezuelában háromra emelkedett a halálos áldozatok száma. Legalább három további áldozat vesztette életét Grenadán, amelyet hétfőn ért el a vihar. Egy ember a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteken vesztette életét a rendkívül heves időjárás miatt. Barbados fővárosában, Bridgetownban otthonokat és üzleteket öntött el a víz, és halászhajók rongálódtak meg. A Franciaországhoz tartozó Martinique szigetén pedig az EDF áramszolgáltató szerint utcákat öntött el a víz, és mintegy tízezer fogyasztó maradt áram nélkül. A Dominikai Köztársaságban hatalmas hullámok zúdultak a főváros, Santo Domingo partjaira – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Pusztító szelek, potenciálisan halálos magasságba emelkedő tenger és pusztító hullámok várhatók Jamaicán és a Kajmán-szigeteknél szerdán napközben és este

– írta az NHC, hozzátéve, hogy a hurrikánt óránkénti 250 kilométeres széllökések kísérik. „A jó hír az, hogy a Beryl kezdett egy kicsit gyengülni” – mondta Michael Brennan, a hurrikánközpont igazgatója, ezzel együtt rendkívül veszélyesnek írta le a hurrikánt. Elmondása szerint a Beryl 3-as vagy 4-es kategóriájúként érheti el Jamaicát, jelentős károkat okozva, különösen a házakban, tetőkben, fákban és villanyvezetékekben.

Victor Gozalez / AFP

Andrew Holness jamaicai miniszterelnök kedden az X-en arra szólított fel minden jamaicait, hogy készletezzenek élelmiszert, elemeket, gyertyákat és vizet”, és alapvető fontosságú irataikat helyezzék biztonságos helyre.

Jamaica mellett a Kajmán-szigeteken is hurrikánriadót rendeltek el. A területet várhatóan szerdáról csütörtökre virradó éjjel súrolja majd a ciklon, vagy átrepül felettük. A Beryl csütörtök este Haiti déli részét éri el, tovább gyengülve eléri majd a mexikói Yucatán-félszigetet is.Ez a szezon első atlanti hurrikánja. Ilyen léptékű vihar rendkívül ritka a hurrikánszezon ilyen korai szakaszában.

The post Egyre több a halottja a karibi térségben tomboló hurrikánnak first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!