Ehhez kellett volna a VAR: örök vitatéma marad a Real–Bayern érvénytelenített gólja

1 hét ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nem nyugszanak a kedélyek a Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő hajrájában történtekkel kapcsolatban. A hazaiak 2-1-es vezetésénél, a ráadás 13. percében a vendégek ugyan gólt szereztek, de Szymon Marciniak játékvezető – az asszisztense jelzésére – beintette a lest.

Az eset nem volt egyértelmű, a labda elrúgása pillanatában ugyanis szabad szemmel, de még ismétléseket nézve sem egyértelmű, hogy Nusszair Mazraui lesen volt vagy sem (onnantól kezdve pedig már mindegy, hogy a Thomas Müller által továbbstukkolt labdát Matthijs de Ligt gólt szerzett vagy sem).

A kérdés inkább az, miért nem engedték tovább az akciót és utána a VAR dönthetett volna.

Így viszont marad a vita: egy bírókkal foglalkozó oldal szerint Marciniak jól döntött, mert Mazraui és De Ligt is belógott.

No.

Great call by the linesman and referee Marciniak, as BOTH De Ligt (shoulder) and Müller (knee) are contesting the ball from an offside position.

Obstructing the play from an offside position, a basic/straightforward rule . This action should not be controversial whatsoever. pic.twitter.com/lNdRwErq6K

— Did a referee rob a team today? (@RefereesRobbing) May 8, 2024

Ugyanakkor a beIN Sports stúdiójában a szakértők úgy ítélték meg, hogy Antonio Rüdiger helyezkedése miatt nem lehetett les.

A huge talking point last night in the Champions League…

Our pictures show that Noussair Mazraoui is onside. So why did the linesman flag so early? #beINUCL #UCL #RealMadrid #RealMadridBayern pic.twitter.com/CaaN05BrVS

— beIN SPORTS (@beINSPORTS_EN) May 9, 2024

A mérkőzést így végül a Real Madrid nyerte meg, és 4-3-as összesítéssel bejutott a június 1-jén rendezendő fináléba, ahol a német Borussia Dortmunddal találkozik.

Kapcsolódó

The post Ehhez kellett volna a VAR: örök vitatéma marad a Real–Bayern érvénytelenített gólja first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!