Eldőlt: hamarosan újabb fizetős parkolási övezettel bővül Szeged

2 napja ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A pénteki közgyűlésen több témában is döntöttek a képviselők. Megszavazták, hogy koncessziós pályázatot ír ki a szegedi önkormányzat a város víziközmű-rendszerének üzemeltetésére, valamint azt is, hogy emlékművet állítanak Szeged egykori két tudós rabbijának, Lőw Lipótnak és Lőw Immánuelnek. A közgyűlésen azonban még egy előterjesztés elfogadtak, mely szerint hamarosan fizetőssé válik az Alsó kikötő sor egy része.

Mint korábban megírtuk, Kovács Tamás gazdasági alpolgármester változtatási javaslatot terjesztett be a pénteki közgyűlés elé, melynek témája a fizető parkolási zónák bővítése. Az előterjesztés lényege, hogy hamarosan az Alsó kikötő sor egy része – a Herke utca és a szennyvíztelep közötti szakasz – is fizetőssé válik. Erről döntöttek ma a képviselők, akik megszavazták előterjesztést, így hamarosan már itt is fizetni kell.

MIHÁLIK EDVIN SZERINT A LAKOSOK KÉRTÉK

A témában minap Mihálik Edvin is megszólalt. Azt írta a közösségi oldalára, hogy lakossági kérésre bővítik a fizetős parkolóövezetet az Alsó kikötő soron, a Herke utca és a szennyvíz átemelő telep között.

“Az újszegedi parkolózónák kiterjesztésével kapcsolatban nagyon sok visszajelzést kaptam a városrészben élőktől. Az új övezetek kialakítása óta a lakók végre le tudják parkolni autóikat az otthonuk közelében és csökkent a környék zsúfoltsága, forgalomterhelése is. Azonban voltak problémák is, például az Alsó kikötő sor egy szakasza kimaradt a zónából, azóta nagyon sokan parkolnak oda, kiszorítva ezzel az Alsó Kikötő sor 10. szám alatt élőket, akik így nem tudtak megállni a házuk előtt” – írta.

AUGUSZTUS 1-TŐL LÉP HATÁLYBA

A képviselő posztjában azt is kiemelte, hogy probléma volt az is, ha valaki a parkoló zóna határán lakik, akkor nem tud megállni a parkoló zónában kedvezményesen, főleg mert mások oda parkolnak az ingyenesség miatt, ezért részükre kedvezményes parkoló bérlet vásárlási lehetőséget biztosítanak a zónában. A pénteki közgyűlésen tárgyalt módosítás augusztus 1-től lép hatályba.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!