Elhunyt Kris Kristofferson színész, zenész

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kris Kristofferson Hawaii-szigeteken lévő otthonában hunyt el szombaton, családja körében. A család által kiadott gyászjelentés szerint Kris Kristofferson szeptember 28-án, szombaton hunyt el – írta a hvg.

„Mindannyian hálásak vagyunk a vele töltött időért. Köszönöm, hogy ennyi éven át szerettétek őt, és amikor megláttok egy szivárványt, tudjátok, hogy mindannyiunkra mosolyog”

– írták a színész felesége, valamint nyolc gyermeke és hét unokája aláírt közleményben.

Elhunyt Kris Kristofferson színész, zenész

Kris Kristofferson a hatvanas évektől

a kilencvenes évekig számos filmben szerepelt, countryzenész karrierje pedig 1970-es első lemezétől egészen 2016-ig ívelt. Partnere volt többek közt Janis Joplin és Barbra Streisand is. Országos ismertséget akkor szerzett, amikor amerikai futballban és atlétikában elért eredményei okán lehozták a fotóját a Sports Illustrated-ben. Rhodes-ösztöndíjjal az oxfordi Merton College-ban végzett angol irodalomból, 1960-ban.

Kristofferson színészként szerepelt például

az annak idején nálunk is bemutatott, 1978-as Sam Peckinpah filmben, a Konvojban, Paul Mazursky Szerelmes Blume-jában, vagy az ugyancsak Peckinpah-mozi Pat Garrett és Billy, a Kölyökben. Későbbről pedig a Penge-trilógiából lehet ismerős. Zenei karrierje során első Grammy-díját a Help Me Make It Through the Night című daláért kapta. 1985-től a The Highwaymen tagja volt, Johnny Cash, Waylon Jennings és Willie Nelson mellett, 2004-ben bekerült a Country Hírességek Csarnokába is.

The post Elhunyt Kris Kristofferson színész, zenész first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!