Elképesztő dolog történt a Balatonnál, még hasonlót sem láttunk eddig

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Háromszoros árkülönbség tapasztalható jelenleg a legolcsóbb és legdrágább Balaton parti települések új építésű projektjei között, az Otthon Centrum adatai szerint. Egy balatoni ingatlan árát leginkább a vízparttól, illetve a fővárostól való távolsága határozza meg – szögezte le Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója.

A Balaton partján jelenleg 65 projekt zajlik,

2500 lakással, ezek felét hirdetik eladásra, átlagosan, négyzetméterenként 1,81 millió forintért. A balatoni új építésű lakások nagyjából harmada köthető Siófokhoz, ahol 19 projektben 740 lakás épül. A Balaton legnagyobb városa után Balatonszemes, majd Keszthely és Balatonlelle következik.

Elképesztő dolog történt a Balatonnál, még hasonlót sem láttunk eddig

A legolcsóbb és a legdrágább település

átlagos négyzetméter árai közt háromszorosra nőtt a különbség. A legolcsóbb Balatonfüred 1,18 millió forinttal, amelyet Badacsonytomaj 1,2, Fonyód pedig 1,44 millió forinttal követ. A tópart legdrágább települése Balatonakarattya, itt az új építésű lakások négyzetméterét átlagosan 3,2 millió forintért kínálják. A második Zamárdi (2,24) a harmadik pedig Alsóörs (2,14 millió forint). A legtöbb településen 1,5–2 millió forint közötti sávban mozog egy négyzetméter fajlagos átlagára.

Egyre több az eladó ingatlan is a Balaton környékén:

10-20 százalékkal több hirdetést adtak fel idén márciusban, mint egy évvel korábban. A kovid idején házat vásárolók közül ugyanis a romló életkörülmények miatt egyre többen képtelenek fizetni a törlesztőket, fenntartani az ingatlant.

The post Elképesztő dolog történt a Balatonnál, még hasonlót sem láttunk eddig first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!