Elképesztő tortákat készít ez a vietnami cukrász

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Káprázatos tortákat készít Nguyen Vu Hoang Anh, Vietnam egyik legtehetségesebb és legkreatívabb tortaművésze. A 34 éves cukrászmesternek a valósághű fondant virágai és az elképesztő emeletes tortái eddig is mindenkit lenyűgöztek, az utóbbi időben azonban a miniatűr arisztokrata ruhákat megformázó, apró redőkkel díszített tortái miatt “forrnak” a közösségi oldalai. A vaj-, és csokikrémmel töltött, őrületesen részletes kreációit színes fondant borítja, amelyet kézzel, a barokk korszak által inspirált, európai stílusú arisztokrata ruhák kinézetére formáz.

Pár évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a ruha alakú tortáin, egyfajta kihívásként. Virágok, növénylevelek, sőt rajzfilmfigurák fondantból való megformázásának szakértőjeként hamar rájött arra, hogy a tortakészítésnél többre van szüksége ahhoz, hogy valósághű, ehető ruhákat, különösen a barokk korszakra jellemző, bonyolult ruhákat tudjon készíteni. “Ahhoz, hogy valósághű ruhát alkothassak, mindent fel kellett kutatnom, kezdve attól, hogy az anyag hogyan redőződik, hogyan kell a szegélyt felhajtani, a gombokat felvarrni, majd a technikát a torta anyagához igazítani” – mesélte.

A vietnami cukrász általában 3-5 napot tölt egy-egy arisztokratikus ruhás torta elkészítésével. Minden apró részlet kézzel készül, a ruhák gyűrődéseitől kezdve az apró kiegészítőkig. Emiatt pedig jóval többe kerül, mint egy hagyományos tortája: átszámítva körülbelül 50 ezer és 70 ezer forint között mozog az ára.

(via)

The post Elképesztő tortákat készít ez a vietnami cukrász first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!