Ellopták a terápiás nyulakat a gyerekektől, szomorkodnak utánuk a gyöngyösi fejlesztőközpontba járó kicsik

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az utolsó terápiás nyulat is ellopták a gyöngyösi gyermekfejlesztő központból hétfő este – számolt be a Tények. December óta már öt állatot vittek el, amikkel a gyerekek a különböző fejlesztési foglalkozásokon játszottak. A kicsik azt mondták, nagyon megszerették az állatokat és várják vissza.

A helyiek szerint a tolvaj nem először járhatott az udvaron, jól tudta, merre keresse az állatot. Hétfőn a barna színű Nyuszó Muszót lopták el, két héttel ezelőtt pedig a fehér bundájú Virágot vitte el a tolvaj.

terápiás nyúl

Virág (b) és Nyuszó Muszó (j) – az utolsó két nyuszit is elvitte a tolvaj – Forrás: TV2 / Tények – videó

A lopás után állítólag már a közösségi oldalon árulta a terápiás nyulat. “A hétfői lopás után információt kaptunk, hogy hétfő éjszaka ezt a nyuszit már el akarták adni. (…) Ezek a nyuszik terápiás nyuszik. Azért vannak itt, hogy a gyerekeknek a foglalkozásaiba is bevonjuk őket. Igazából mind szünetekben, mind motivációs céllal, mind érzékenyítés, szociális fejlesztés céljából” – mondta el Vass Rebeka, a Menthal Alapítvány kuratóriumi tagja.

A gyöngyösi központban több mint 40 kisgyereknek tartanak fejlesztőfoglalkozásokat.

A rendőrség még mindig keresi az elkövetőt.

The post Ellopták a terápiás nyulakat a gyerekektől, szomorkodnak utánuk a gyöngyösi fejlesztőközpontba járó kicsik first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!