Először neveztek ki női edzőt német harmadosztályban szereplő focicsapat élére

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A német harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Ingolstadt vezetése kirúgta Michael Köllner vezetőedzőt, és a helyére a szezon hátralévő részére átmenetileg Sabrina Wittmannt nevezte ki.

Wittmann az első nő, aki német harmadosztályban szereplő férfi focicsapatot irányíthat. A negyedik ligában kétszer fordult elő hasonló, Inka Grings és Imke Wübbenhorst dolgozott férfi csapatoknál női vezetőedzőként.

Wittmann eddig az Ingolstadt U19-es csapatát irányította. Kinevezésekor Dietmar Beiersdorfer, a klub ügyvezető igazgatója azt mondta, remek munkát végzett a fiatalokkal, ezért biztos benne, hogy a felnőtt csapatnál is megállja majd a helyét.

A szezonból még három és fél hét van hátra. Ivo Grlic, a klub sportigazgatója azt mondta, jó eredmények esetén nem kizárt, hogy Wittmann a következő szezonra is vezetőedző maradhasson.

Bár a klub vezetése a szezon elején a feljutást tűzte ki célul, az Ingolstadt jelenleg csak 11. a bajnokságban. A középmezőny azonban nagyon sűrű, így ha jól szerepel a csapat a hátralévő három fordulóban, akár a 7-8. helyre is előreléphet.

Angliában egyébként tavaly nyáron neveztek ki női vezetőedzőt negyedosztályú focicsapat élére. Hannah Dingley a Forest Green Rovers irányítását vette át átmenetileg. Posztján azonban csak két hétig maradt, miután a klub vezetői találtak egy új állandó menedzsert.

(via Süddeutsche Zeitung)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!