Elrabolt egy 11 éves lányt, hogy tökéletes feleséget neveljen a 27 éves fia számára

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Börtönbüntetésre ítéltek egy kínai nőt, amiért elrabolt egy 11 éves lányt, akit a 27 éves fia tökéletes feleségévé kívánt nevelni.

Yang tavaly februárban ismerkedett meg a kiskorú lánnyal, miközben ellátogatott egy faluba Guizhou tartományában. Abban a meggyőződésben, hogy nagyszerű menyasszony válik belőle a sokkal idősebb fia számára, megkérdezte a lány szüleit, megengedik-e neki, hogy magával vigye. A lány édesapja azonban visszautasította az ajánlatot. Erre a nő úgy döntött, hogy fia segítségével elrabolja a lányt. Megvárták, amíg egyedül tartózkodott odahaza, majd magukkal vitték.

A gyerekrablás után 6 nappal Yangot letartóztatták, fia pedig 4 nappal később feladta magát. Börtönbüntetésre ítélték őket: Yang 2 évet, a fia 7 hónapot kapott. Bár fellebbeztek a bíróság döntése ellen, a fellebbviteli bíróság fenntartotta az eredeti ítéletet – a napokban született döntés ez ügyben.

Az eset és a bírósági ítélet általános felháborodást váltott ki a kínai közösségi médiában, a kommentek túlnyomó többsége azon akadt ki, hogy az anya-fia páros túl könnyen megúszta a bűncselekményt.

Nem értem, miért ilyen enyhék még mindig a gyermekkereskedőkre kiszabott ítéletek. Ez az oka annak, hogy sorozatosan történnek ilyen bűncselekmények”, 7 hónap? Hihetetlen. Ilyen csekély a büntetés a gyermekkereskedelem esetén? Ez gyakorlatilag bűnözésre ösztönöz” – fakadtak ki a kommentelők.

Bár néhányan megjegyezték az elrabolt lány és udvarlója közötti korkülönbséget is, Kínában amúgy még mindig hagyománya van a gyerekmenyasszonynak, ahol kiskamasz lányokat örökbe fogadnak a családok, hogy a fiaik leendő menyasszonyaként neveljék őket. Hivatalosan ezt 1950-ben betiltották, de vidékén még a mai napig is létezik.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Elrabolt egy 11 éves lányt, hogy tökéletes feleséget neveljen a 27 éves fia számára first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!