Elvesztette a Fidesz Kalocsát a két szavazókörben megismételt polgármester-választáson

2 hónapja ezelőtt 33



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Bagó Zoltán, a Kalo Lokálpatrióta Egyesület jelöltje lett a polgármester Kalocsán, miután két szavazókörben megismételték a választásokat július 7-én.

Bagó a júniusi választásokon 23 szavazattal kapott ki Filvig Géza fideszes jelölttől, majd fellebbezést nyújtott be, mert szerinte „az igazolt és valószínűsíthető jogsértések az egész településen sértették a választások tisztaságát”.

Facebook-posztjában azt írta, „volt olyan is, hogy több analfabéta választópolgár érkezett a szavazókörbe, akiknek a szavazásban minden esetben az SZSZB elnök egyedül nyújtott segítséget”, illetve „többször előfordult, hogy ugyanazon szavazófülkében egyszerre többen, akár négyen is tartózkodtak.

Állítása szerint az egyik szavazatszámláló bizottság a szavazatszámlálásnál több olyan lebélyegzett polgármesteri szavazólapot talált, amelyeken Bagó Zoltán neve mellett a karikát átsatírozták, míg a fideszes Filvig Géz neve mellett megfelelően behúzott „X” jelölések voltak.

A Kúria aztán július 7-re elrendelte a polgármester-választás részleges megismétlését az 5. számú egyéni választókerületben, a 10. és 11. számú szavazókörökre.

A két szavazókörben megismételt választás végül megfordította a végeredményt, Bagó 2423- 2257-re győzött.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!