„Elvesztette az idős kutyámat az állatorvos, amíg én külföldön voltam”

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Amikor megláttam, hogy a kutyaszitterem telefonál, egy szempillantás alatt gombóccá ugrott össze a gyomrom. Biztos voltam benne, hogy ha előtte meg se próbál üzenni, hanem egyből hív, akkor valami nagy baj történt” – kezdte a Slate-nek írt hosszú bejegyzését Hannah Riley, akinek nevét be egy hete ismerte meg az Egyesült Államok, azután, hogy idős, beteg kedvencét, Hazelt elveszítette egy állatorvos.

„Valahogy megszökött”

A fiatal nő a cikkben részletesen ír arról, milyen szoros kapcsolat fűzi a mindössze 5 kilós kutyához, akit 6 évvel ezelőtt fogadott örökbe. „A családom tagja és talán kicsit annál is több” – mondja, majd hozzáteszi, mióta Hazel az életének a része, alig-alig fordult elő olyan, hogy néhány óránál tovább lett volna távol a kedvencétől. Az elmúlt héten azonban barátjával Torontóba utazott az Egyesült Államokból, és a hosszú utazás miatt úgy döntött, az idősödő Hazelt nem teszi ki a hosszú út okozta megpróbáltatásoknak, inkább kutyaszitterre bízza őt.

A felvigyázó, akire a kutyát bíztam két dolog miatt hívott. Egyrészt, hogy elmondja, a kiskutyám, akit mindennél jobban szeretek gigantikus mennyiségű füves gumicukrot evett az asztaláról. Másrészt azért, hogy tájékoztasson, noha sürgősséggel állatorvoshoz vitte őt, az orvosok valahogy »elveszítették« a gondjaikra bízott állatot.

Hannah azt mondja, nehezen tud visszaemlékezni arra, mi történt a következő 48 órában. Mint mondja, csak halványan emlékszik rá, hogy közzétett Hazel eltűnéséről egy kétségbeesett posztot a Twitteren (ma már X), és arra is, hogy a Google térképen megnézte, milyen terepen kell egyedül boldogulnia a kutyájának. „Hazelnek egy ötsávos autópályához közeli, erdős területen veszett nyoma; én pedig csak arra tudtam gondolni, hogy a kutyám egész mostanáig nem igazán győzött meg arról, hogy tisztában lenne azzal, mekkora veszélyt jelentenek számára az autók.”

Összefogott az internet népe

Miközben Hannah elkezdte szervezni a hazaútját, az internet reagált a segítségkérésére. Barátok, ismerősök jelentkeztek, hogy felkeresik a klinikát, hogy átfésülik a környékét, hátha rábukkannak valahol a rémült kiskutyára. A fiatal lány közben a poklok poklát élte meg a tehetetlenség miatt: „Úgy éreztem magam, mintha nem egy másik országban, hanem egy egész más bolygón lennék” – írta.

Másnap haza tudtak repülni Kanadából, Hannah első útja pedig az állatorvoshoz vezetett, aki a határozott kérése ellenére se adta ki neki biztonsági kamerás felvételeket a kutya szökéséről. „Azt is mondták, hogy a saját nyakörvét viselte, de amikor hazaértem, a nyakörvet pontosan ott találtam, ahol mindig is lenni szokott.”

Aztán a történetünk bekerült a New York Postba…Onnantól kezdve számolatlanul kaptam az üzeneteket a világ minden részéről, olyan emberektől, akikkel soha életemben nem találkoztam még, és akik mindezek ellenére a támogatásukról, együttérzésükről biztosítottak és biztattak, hogy ne adjam fel a reményt

 – meséli Hannah, akiben nem csak az internet népe, de a helyi közösség is folyamatosan támogatott.

OMG!!!!!!!!!!!!!!! 😭😭😭😭😭😭 pic.twitter.com/2YBeqsF8PS

— Hannah Riley (@hannahcrileyy) March 22, 2024

Egy kiskutya nagy kalandja

6 nappal később egy atlantai nő azzal hívta fel Hannah-t, miután szembetalálta magát a történetével, hogy megtalálta Hazelt. A riadt kiskutya, aki az állatorvos elmondása szerint a beavatkozást követően, nyugtató hatása alatt lépett meg a rendelőből (mikor nyakörv és póráz nélkül kivitték, hogy elvégezhesse a dolgát), jó néhány kilométerrel távolabb, egy verandán bukkant fel. 

A tulajdonos először megpróbálta őt elzavarni – mert azt hitte a szomszéd kutyája – de Hazel kitartott és végül beinvitálta magát a lakásba. Megmentője észrevette, hogy le van borotválva a lába és emlékezett a posztomra, amiben leírtam, hogy egy orvosi beavatkozás után, katéterrel a lábában lógott meg.

Nem sokkal később Hannah már ott is volt a kutyáért, aki elmondása szerint azonnal felismerte a hangját. „Kicsit véres, koszos és sáros volt, no meg persze nagyon sovány, de ezeket leszámítva úgy tűnik, komolyabb sérülések nélkül átvészelte a kalandot.” Hannah a bejegyzésében leírta, a megtalálását követő napokban Hazel javarészt az ölében aludt és csak enni kelt fel.

SOMEONE FOUND HAZEL!!!!!!! I’m driving to the house in Decatur right now!!!!!!!!!!!! pic.twitter.com/zLKvRPp93U

— Hannah Riley (@hannahcrileyy) March 22, 2024

A New York Post cikkéből kiderült, hogy a kutyát elvesztő magánklinika anyacége, Thrive Pet Healthcare közleményt adott ki az ügyben, melyben leírták, mélységesen elszomorítónak tartják és nagyon sajnálják a történeteket. Hozzátették, Hazel keresése alatt folyamatosan kapcsolatban voltak Hannah Riley-val és igyekeztek minden tőlük telhető segítséget megadni ahhoz, hogy a riadt kutyus épségben hazakerülhessen.

The post „Elvesztette az idős kutyámat az állatorvos, amíg én külföldön voltam” first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!