Elviszik a használhatatlan beléptető kapukat a Deák téri metróállomásról

2 napja ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A mai nappal, június 28-án elkezdődik az M2-es metróvonal Deák Ferenc téri állomásának Sütő utcai kijáratánál található beléptetőkapuk elbontása – tudatta a BKK délelőtti közleményében. A budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósítása céljából 2017-ben létesített kapuk eltávolítása várhatóan három hetet vesz igénybe. A munkálatok ideje alatt a gyalogosok az ígéretek szerint zavartalanul használhatják majd a Sütő utcai kijáratot.

„Idén márciusban tíz év után pont került az elbukott budapesti e-jegyrendszer körüli ügy végére. A Nemzetközi Választottbíróság ítélete nyomán 5.950.000 euró összeget fizetett a BKK-nak a német Scheidt & Bachmann cég, amiért olyan szerződésszegést követett el, amely miatt a BKK jogszerűen mondta fel a 2014-ben aláírt vállalkozási szerződést” – olvasható a közleményben.

A beléptető kapukat 2017 nyarán helyzeték ki azzal, hogy az első időkben nyitott állapotban tesztelik, miközben „szoktatják az utasokat”. A BKK akkor azt ígérte, hogy 2018 nyarán záródnak a kapuk. Az akkori tervek szerint összesen 810 kaput szereltek volna fel a metróállomásokon, de ebből semmi nem lett. A beruházásra költött csaknem 10 milliárd forintból mindössze 585 millió  a hasznosítható elemek értéke, amely az S&B által leszállított kettő szerverpark hardver- és szoftverelemeiből áll.

Az e-jegyrendszer választottbírósági perének eredményeként sikerült a BKK korábbi vezetése által kifizetett összeget részlegesen visszaszerezni, így a budapestiek veszteségét mérsékelni. Ez az összeg a fővárosi közösségi közlekedés céljaira használható fel.

The post Elviszik a használhatatlan beléptető kapukat a Deák téri metróállomásról first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!