„Emlékeztesd magad a szakmai etikára!” – ezek a 11 éves 444-nek generált legjobb AI-dalok

2 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hétfőn lesz 11 éves a 444. Az első 10 évünkre nagyszabású könyvvel emlékeztünk, most viszont visszafogottabban ünnepeltünk: az idők szavát friss hallókészülékünkkel meghallva AI-dalversenyre invitáltuk az olvasókat. Arra kértük őket, írják meg a vállalati himnuszunkat bármilyen témában, ami szerintük hozzánk kapcsolódik, és magunk is adtunk néhány ötletet.

A verseny lezárult, szakmai zsűrink (néhány önként jelentkező kolléga) pedig maratoni ülésen, drákói szigorral váltogatott ki a több mint száz pályaműből 14-et, ami elég jó volt ahhoz, hogy büszkén bemutassuk. Közülük hárman éves 444 Közösség előfizetést nyertek, de mindenkinek köszönjük a részvételt, meg vagyunk hatva.

Gépi gagyihimnusz

A legtöbb pályázó komolyan vette a kiírást, és tényleg lelkesítő vállalati himnusszal igyekezett előállni. Ezek közül kiemelkedtek azok, amik egy kicsit csavartak a dolgon. Például Misi dala, ami a Magyar Jeti műsorvezetőit ajnározza, de a szöveget a ChatGPT-vel íratta meg, így jött létre ez az ultraszefós műremek smooth blues stílusban.

Diss track

Szerencsére nemcsak hízelgő köszöntéseket kaptunk, Jóska Báttyától érkezett egy óriási beef, egy kompromisszummentesen gyalázkodó diss track. A bátorság figyelemreméltó, a zene sajnos túl középszerű, legközelebb esetleg jódlival kéne próbálkozni. De azért még mindig kb. így vagyunk, szóval ha egyszer megtaláltuk az állunkat, majd megköszönjük.

Köcsög Magyar Péter

A zsűrizés egyik legfájdalmasabb felismerése az volt, hogy a magyar fremenek tömegével küldték a Tisza Párthoz írt, Felkelt a napunk-szerű, vallásos ódákat. Ezek közül kiemelkedett Bence alkotása, amiben a „Csürhe!” kiállás a csúcspont.

Nem lesz népszavazás a kötelező kamarai tagságról

Zamarocean annyira zavarba ejtő dallal jelentkezett, hogy itt a helye. Arról írt dalt – ha jól látjuk, még a műfaj megadását is mellőzve –, hogy a Jobbik nevű mikropárt nem tud elég aláírást összegyűjteni a kötelező kamarai tagságról szóló népszavazás kiírásához. Rejtély, miért éppen ezzel pályázott, de a közügyek ilyen fokú érzékenysége minimum tapsot érdemel.

Besokallt a szakácsmes-teheeer

Nem ért minket váratlanul Uj Péter és Frank Sándor halászléháborújának megzenésítése, de a precíz műfajmeghatározás (uptempo jangle 80s guitarpop, with a short guitar intro and a single male singer) és a gyönyörű, kézzel írt hajlítások igazán különlegessé tették -tag nótáját.

Jó szar slágerek

Tematikus nótával örvendeztetett meg minket Anti, akinek valamiért a szarral kapcsolatos cikkeink jutottak eszébe a kiírásról. A doo wop rock szarsláger nem is lett szar!

Nem ő volt az egyetlen, aki feltűrte az ingujját, Viktor is odatette a magáét, specifikus stílusban (energetic 1980s disco pop, male voice, catchy, 130BPM).

Kelemen Anna pedig konkrétan a cicás játszóteret zenésítette meg, egyébként szintén nem egyedüliként (de erről majd később).

Mindenki tapsol, mindenki fütyül

Bálint a 444 cikkeiből/videóiból vett idézetekből gyártott akkora slágert, amekkoráért Vörös István és a Prognózis vért hugyozott volna. Állva tapsolunk (és fütyülünk).

444.1

RobAircastle túlteljesített („almát rakott a tanár asztalára”), ugyanis egy klippel jelentkezett: a videó legalább olyan gagyi, mint a semmitmondó szöveg. Nincsenek szavak, nagyon szépen köszönjük, reméljük, megszolgáltuk!

Best of Kósa Lajos

Épphogy lemaradt a dobogóról Ross/Leo, aki a legnagyobb fideszes hantás, Kósa Lajos leglegendásabb szövegeiből készített fülbemászó retronótát.

És most végre következhet a három győztes, akik kiérdemelték az éves előfizetést.

3. Az a bizonyos játszótér

Többen is feldolgozták a legendás ferencvárosi játszóteret, de a legjobb pályaművet Bence küldte be: egy gyönyörű rímekkel megírt, fülbemászó mexikói nyári slágert, de olyat, hogy az embernek kedve támad elszegődni masinisztának, amikor a falu apraja-nagyja együtt vonatozva üvölti a refrént egy balatoni kempingben.

2. A legjobb barátunk

Cseri Hanna ezúttal is bácsikról írt dalt, a musicalslágerben az urak többek között Ács Daniról és Horváth Bencéről lelkendeznek, ilyen sorokkal: „a sírodon legyen melléd tűzve / hogy a filmed a gyilkosok emlékműve”. CIA

1. 20 tanács

A legnagyobb kedvencünk Fancsikai Péter elektronikus mesterműve: Timothy Snyder történésznek a Trump-rendszerben élőkhöz írt 20 tanácsát zenésítette meg. Nagyon kellett már egy monoton verető technosláger, amiben olyasmik hangzanak el, mint hogy:

„Emlékeztesd magad a szakmai etikára!”

Ennyi volt a szülinapi játékunk, mindenkinek gratulálunk, ezer hála és köszönet, találkozunk a 444.hu-n!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!