A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison kerül megrendezésre az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22. és 25. között várja a gasztronómia szerelmeseit.
A rendezvény vezérmotívuma idén a „kedvencek” lesz, így az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket és ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák majd magukkal. A Gourmet Fesztivál helyszínén kiállító több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás által kínált egyedülálló fesztiválmenüben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy újhullámos desszert.
Marad a tavaly debütált pénztárcabarát kategória, így a legtöbb kiállító 2500 forint alatt is kínál kóstolnivalókat. A Gourmet itallapjáról idén sem hiányoznak majd a legjobb hazai és külföldi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, egyúttal tovább nő az alkoholmentes italok kínálata is.

Este a Gourmet Fesztiválon / Fotó: Gourmet Fesztivál Press
„A „kedvencek” tematika népszerűsítésében három nagykövet fog segíteni nekünk” – mondta Nemes Richárd, a fesztivál főszervezője. Farkas Fruzsina (the Green Sommelier) az egyre nagyobb teret hódító, de itthon még gyerekcipőben járó alkoholmentes italok, azon belül is a fermentált üdítők terén végez szó szerint úttörő munkát, kombucháját kár lenne kihagyni.
Szabadfi Szabolcs vagy ahogyan legtöbben ismerik, Szabi a Péknek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk az elmúlt években szélesebb közönséghez is eljutottak, a fesztiválon évek óta csúcsminőségű pizzáival van jelen.
Tóth Szilárd az ország egyik legjobb és legizgalmasabb étterme, a Michelin és zöld csillagos SALT séfje a hazai kortárs csúcsgasztronómia fontos szereplője, aki helyi és elsősorban organikus alapanyagokból hozza ki a legjobbat, az idei Gourmet-n ezt érlelt mangalica húsokkal is demonstrálja majd.

A Gourmet Fesztivál 2025-ös nagykövetei: Tóth Szilárd, Farkas Fruzsina és Szabadfi Szabolcs / Fotó: Gourmet Fesztivál Press
„A Gourmet nagykövetei számunkra mindig példaképek is egyben, akik olyan értékeket képviselnek, amelyek elérésére a Gourmet is törekszik, legyen szó fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, minőségi alapanyagokról, tiszta élelmiszerekről. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek messze túlmutatnak a gasztronómián, hiszen fontos kulturális és társadalmi ügynek is tekinthetőek” – tette hozzá Nemes.
A szinte véget nem érő szabadtéri sétáló kóstolón túl többet is tud az MBH Bank Gourmet Fesztivál: a tanulni és szórakozni vágyókat ingyenes programokkal és kóstolókkal várja a Gourmet Akadémia, ahol a többi közt idén fellép egy, kettő, sőt három Michelin-csillagot jegyző séf, vasárnap pedig ismét a gyerekeké lesz a terep, akiket workshopokkal és meglepetésekkel várnak a szervezők. A vasárnap újra családi nap lesz, a 18 év alattiak ezen a napon idén is ingyen juthatnak be a rendezvényre.
A jegyárak a tavalyihoz képest nem változtak, a napijegy elővételben 6.500Ft, a három helyett idén négy napos bérlet 12.900Ft-ba kerül, további részletek a fesztivál honlapján.
The post Ennyiért kínál pénztárcabarát finomságokat az idei Gourmet Fesztivál first appeared on nlc.