„Erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt” – Tompos Kátya barátja elmondta, hogy van most a színésznő

1 hét ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Csütörtökön felhívást tettek közzé a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán: mint a bejegyzésből kiderült, Tompos Kátya a rák egy ritka válfajával küzd, amit Magyarországon nem is tudnak kezelni, ezért gyűjtést szerveznek, hogy finanszírozni tudják a külföldi gyógykezelést.

Hrutka Róbert, Tompos Kátya egyik legközelebbi barátja és alkotótársa a Rádió 1 Balázsék című műsorában elmondta:

a színésznő betegsége olyan ritka, hogy nincs egy olyan gócpontja, amit meg lehetne sugarazni vagy kemózni, ehelyett meg kell tanítani az immunrendszerét arra, hogy ő maga győzze le ezt a betegséget.

Amikor Sebestyén Balázs rákérdezett, hogy van most Tompos Kátya, Hrutka úgy fogalmazott, ő mindig azt kérdezi tőle, minek örülne most. Ha tudna enni egy falatot úgy, hogy az jól esik – ilyen és ehhez hasonló válaszokat kap.

Ilyen apró vágyak vannak az életében. Olvas, nem mozoghat annyit, ha valahova elmegy, akkor nagyon elfárad. Úgyhogy erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt. Ez mind kell ahhoz, hogy a szervezete beindítsa ezt a folyamatot

idézi Hrutka Róbert rádióban adott nyilatkozatát a Bors.

Csütörtök este a színésznő saját oldalán köszönetet mondtak az adakozóknak.

Nem találunk szavakat arra, amit alig néhány óra leforgása alatt véghez vittetek. Nincs jobb szó a köszönömnél, de amikor az összefogás, a ti összefogásotok reményt ad, mégis kevésnek tűnik! Mikor Kátya néhány barátjával, kollégájával és a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe az akcióba azért tettük, mert úgy éreztük nincs más remény, nincs más lehetőség. Kátya az utolsó pillanatig a nyilvánosság teljes kizárása mellett igyekezett minden lehetőséget megragadva gyógyulni, küzdeni, de egyedül elérte a határait

– olvasható a bejegyzésben, melyben Tompos kezelőorvosainak és az egészségügyi dolgozóknak is hálát mondtak az eddigi segítségükért, ahogy a Centrál Színház csapatának is, valamint a színésznő barátainak és kollégáinak, akik „rendületlenül mellette álltak”.

Messze még a vége, de köszönjük a reményt és a szeretetet! Hajrá Kátya!

– zárul a poszt.

Kapcsolódó
Rákkal küzd Tompos Kátya
Gyűjtést szerveznek a színésznőnek, aki a daganatos betegség egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető.

The post „Erőt kell gyűjtenie, fel kellene szednie súlyt” – Tompos Kátya barátja elmondta, hogy van most a színésznő first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!