Erzsébetvárosban, Újbudán és a XVIII. kerületben indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt

2 hete ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A választási iroda honlapja alapján három budapesti kerületben (VII., XI. és XVIII.) indít polgármesterjelöltet a Tisza Párt. Ha mindhárom jelölt összegyűjti az induláshoz szükséges ajánlást, a párt fővárosi listát is állíthat.

Magyar Péterék a VII. kerületben a Színes Erzsébetváros jelöltje, Lajos Béla mellé állnak be. Erzsébetvárost 2019 óta a DK-s Niedermüller Péter vezeti. A Fidesz Benedek Zsolt önkormányzati képviselőt indítja polgármesterjelöltként, de a kutyapártos Terdik Roland és ex-MSZP-s Hunwald György is megmérkőzne a posztért.

A XI. kerületben Orbán Árpád Istvánt támogatják. Újbudát jelenleg a DK-s László Imre vezeti. A kerületet 2019-ben fölényesen hozta az ellenzék. A kormánypártok a ficsakos Király Nórát indítják, aki 2019-ben mandátumot sem tudott szerezni a kerületben. Kettejükön kívül van jelöltje a Mi Hazánknak, és gyűjti az aláírásokat Kopácsi Attila is, a Városközpont Egyesület színeiben.

A XVIII. kerületben pedig Balogh Balázs a Tisza Párt jelöltje. A kerületet jelenleg Szaniszló Sándor vezeti, aki 2019-ben még MSZP-s színekben lett polgármester, azóta azonban átigazolt a DK-ba. A Fidesz-KDNP volt polgármesterét, Ughy Attilát indítja, de az LMP, a Mi Hazánk, a Munkáspárt, a Jakab Péter-féle Nép Pártján és Gattyán György Megoldás Mozgalma is indítana polgármesterjelöltet.

A Tisza Párt fővárosi indulásáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!