Ez volt az első fotó amit mobiltelefonnal készítettek és küldtek el

3 órája ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

1997. június 11-én Philippe Kahn mérnök és vállalkozó Santa Cruzban várta kislánya születését.

A mérnök ekkor már közel egy éve dolgozott az általa Picture Mail-nek kevezett, webszerver-alapú infrastruktúrán, a „21. század Polaroidján”. A terve az volt, hogy az újszülött gyermekéről készült fotó lesz az első, melyet ennek segítségével oszt majd meg a családtagokkal és a barátaival. 

A mérnök egy Motorola StarTAC típusú mobiltelefonból, egy Casio QV digitális fényképezőgépből, valamint egy Toshiba 430CDT laptopból alakította ki a rendszert, mely képes arra, hogy miután fotót készített a kamerával, a gép automatikusan feltárcsázza a webszerverét, feltöltse rá a képet, és e-mailben értesítse a címzetteket, akik ezután bejelentkezve letölthetik azt. 

Az első mobiltelefonnal készült fotó

A történelmi jelentőségű kép (Fotó: Philippe Kahn/Wikipedia)

A rendszer azonban még nem volt teljesen használatra kész, így még a gyermek születése előtti utolsó órákban is dolgozott rajta. Felesége 18 órán át vajúdott, így végül sikerült mindent idejében befejeznie és elkészítenie a történelmi jelentőségű fotót az újszülött Sophie-ról.

Az általa kifejlesztett technológiáját Kahn ezek után még nem tudta eladni a nagy kameragyártó cégeknek, mivel ezek döntéshozói akkoriban nem tudták elképzelni, hogy a jövő a mobiltelefonos digitális fotózásé. Azon az állásponton voltak ugyanis, hogy a mobiltelefonok dolga a hang továbbítása. 

Kahn és felesége, Sonia 1998-ban megalapították a LightSurf Technologies multimédiás üzenetküldő céget. Kereskedelmi forgalomba hozták a Picture Mailt és a kamerás telefont. 

2016-ban a Time magazin felvette Kahn első mobiltelefonos fotóját minden idők 100 legfontosabb fotójának listájára.

via

The post Ez volt az első fotó amit mobiltelefonnal készítettek és küldtek el first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!