Ezért robbanthatott a körözés alatt álló férfi Esztergomban

7 hónapja ezelőtt 18



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mint arról beszámoltunk, robbantás történt Esztergomban szerda éjjel, ketten meghaltak, többen megsérültek. Azóta kiderült, hogy egy körözés alatt álló férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során. A rendőri intézkedés során történt robbantásban a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. A robbantásban az elkövető is meghalt.

esztergomi robbantás

Rendőrautók a robbantás helyszínén – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő – számolt be az MTI. A robbanásban a ház is kigyulladt, a tüzet azonban gyorsan sikerült eloltani.

Az Index értesülései szerint a rendőri egységek és a túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül tárgyaltak vele. Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, az előre benzinnel fellocsolt lakást felgyújtotta, és amikor a TEK-esek bementek, megnyitotta a gázpalacko(ka)t.

“Agresszív őrült”

Az Index úgy tudja, rengeteg adóssága volt az esztergomi robbantónak, ezért a kocsiját is lefoglalták. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is. Szerda délelőtt a helyi áramszolgáltató azt közölte a férfival, hogy miután nem fizette a számláit, kikapcsolják nála az áramot. Ezután kezdett el a férfi robbantással fenyegetőzni.

A környékbeliek, illetve az ismerősei egyaránt agresszív „őrültként” jellemezték a férfit.

esztergomi robbantás

Rendőrségi kordon a robbantás helyszínén – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem történt rendőri mulasztás

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a TEK főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

Az Index információi szerint ez lehet az első alkalom, amikor a TEK munkatársa meghalt egy művelet közben.

The post Ezért robbanthatott a körözés alatt álló férfi Esztergomban first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!