Fehéroroszország szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a Deutsche Welle-t

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Fehéroroszország szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta a Deutsche Welle (DW) televízió helyi tevékenységét, közölte hétfőn a bonni székhelyű DW.

A tájékoztatás szerint a minszki belügyminisztérium szélsőséges szervezetnek minősítette a DW Belarust, ezzel betiltotta az adó internetes felületeken elérhető tartalmait, valamint az orosz nyelvű szerkesztőségének műsorait a közösségi médiában.

A jövőben bármiféle arra irányuló együttműködés, hogy tartalmakat gyártsanak a Deutsche Welle fehéroroszországi szolgálatának, hét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménynek minősülhet Fehéroroszországban.

Az is bűncselekményt vagy közigazgatási vétséget követ el, aki olvassa vagy megosztja a DW Belarus cikkeit.A DW szerint a fehérorosz belügyminisztérium azzal indokolta a tiltást, hogy a DW Belarus fenyegeti az ország szuverenitását és közbiztonságát. Peter Limbourg, a DW főigazgatója álszentnek nevezte a vádakat. „Ez a döntés mindenekelőtt azt mutatja, hogy a fehérérosz rezsim tart a független sajtótól és mindent megtesz, hogy elvágja a szabad információktól az embereket Fehéroroszországban” - mondta.

A DW felhívta figyelmet arra, hogy fehérorosz műsorai továbbra is elérhetők a YouTube videómegosztó és a Telegram üzenetküldő oldalakon. A fehérorosz hatóságok eddig 199 szervezetet minősítettek szélsőségesnek. A lajstromon egyebek között olyan sajtóorgáénumok is szerepelnek, mint a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió (RFE/RL) és a műsorait Varsóból sugárzó független Belsat fehérorosz nyelvű adó. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!