Feláldozta magát a rákbeteg anya, hogy megszülhesse a babáját

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Meghalt egy 33 éves édesanya Olaszországban, miután visszautasította rákbetegségének kezelését, hogy életet adhasson első gyermekének.

Az olaszországi Oderzóból származó 33 éves Azzurra Carnelosnál először 2019-ben diagnosztizáltak mellrákot, miután egy álom hatására elment kivizsgáltatni magát. A nő édesanyja azt mondta a La Tribuna di Trevisónak, hogy Azzurra a nagymamájáról álmodott, aki mellrákban hunyt el, az álom pedig azt üzente neki, hogy menjen el szűrővizsgálatra.

Azzura, aki egy bank vezető pénzügyi elemzőjeként dolgozott, elkezdte a kemoterápiát, aminek köszönhetően a daganat remisszós állapotba került, azaz tünetmentessé vált. Úgy tűnt, hogy a fiatal nő legyőzte a betegséget.

Tavaly februárban váratlan örömhírt kapott, kiderült, hogy várandós. De csak pár hónapig tartott a boldogsága, júliusra ugyanis kiújult a rákbetegsége.

„Feltűrte az ingujját, és bátran szembenézett a diagnózissal” – mondta Azurra férje, Francesco a La Republicának. Orvosai azt tanácsolták, hogy kezdje újra a kemoterápiát, a várandós nő azonban úgy döntött, nem veszi fel a kezeléseket, hogy világra hozhassa a gyermekét. „Meg kell védeni az életét” – mondta a férjének.

Francesco Favero è il marito di Azzurra Carnelos. Lei è morta sabato 13 aprile per un tumore al seno. Ha portato avanti una gravidanza senza fare la chemioterapia. E oggi lui la ricorda: «Andrà tutto bene, continuava a ripeterlo. #attualità #bambinihttps://t.co/l5ovRrczWq pic.twitter.com/ELTNEK9ywS

— La Citta News (@lacittanews) April 16, 2024

Francesco otthagyta a munkáját, hogy napi 24 órában a felesége mellett lehessen, ápolja őt és gondoskodjon róla. A férfi is a kórházban élt, ott aludt és evett nap mint nap.

Nyolc hónappal ezelőtt megszületett a kisfiuk, Antonio. A szülés után folytatódott Azzurra rákkezelése, de akkor már túl késő volt. A nő április 13-án hunyt el Oderzóban lévő otthonukban.

Il marito di Azzurra Carnelos: “Diceva sempre: la vita va difesa. Fino all’ultimo abbiamo parlato di come crescere il nostro Antonio” https://t.co/THXLT0R8MZ

— Repubblica (@repubblica) April 16, 2024

Férjével az utolsó pillanatokig beszéltek arról, hogyan fogják felnevelni Antoniót, aki az egyetlen gyermekük. Francesco elmondta, hogy most az a feladata, hogy felnevelje a fiút, és megőrizze édesanyja emlékét.

Minden nehézséggel bátran és meggyőződéssel nézett szembe – mondta a férj. – Még mindig emlékszem a mosolyára, amikor a kisbabánk elkezdte mondogatni, hogy »anya«. Mindennek ellenére így volt boldog. Feláldozta magát, hogy életet adjon nekünk.

(Mirror, Daily Mail)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

The post Feláldozta magát a rákbeteg anya, hogy megszülhesse a babáját first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!