Feláldoztak egy tyúkot a mexikói szenátusnál, forronganak az állatvédők

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy tyúkot áldoztak fel a mexikói szenátusnál, hogy vérét felajánlják az azték esőistennek, Tlaloknak, ami felháborodást váltott ki az országban. Mint az MTI írja, a példátlan jelenetet a parlamenti közösségi oldalakon közvetítették, de az élő adás félbeszakadt, miután egy résztvevő dobok hangja közepette elvágta a madár torkát, hogy egy edénybe gyűjtse az állat vérét.

A szertartást Adolfo Gómez szenátor, a kormányzó Nemzeti Újjászületési Mozgalom (Morena) párt képviselője szervezte, és az eseményt a szenátus intézményi hálózatán keresztül hirdették meg.

A szenátus vezető politikusai elhatárolódtak az áldozati szertartástól. A kiadott közlemény szerint a törvényhozás semmilyen formában nem ért egyet a történtekkel, és megteszi a megfelelő intézkedéseket a felelős szenátor ellen.

Gómez ősi szokásokra hivatkozva indokolta az áldozat bemutatását. A mexikói alkotmány kimondja, hogy az ország őslakosainak hagyományait “tiszteletben kell tartani” – érvelt.

Állatvédő csoportok rámutattak, hogy Mexikóvárosban tilos az állatok feláldozása és bántalmazása. Az Anima Naturalis Mexico állatvédő szervezet feljelentést tett a politikus ellen és a lemondását követeli.

The post Feláldoztak egy tyúkot a mexikói szenátusnál, forronganak az állatvédők first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!