Felcsúton már most végeredményt lehetne hirdetni a polgármester-választáson

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Felcsút új polgármestere továbbra is a Fidesz által támogatott Mészáros László István lesz, ő ugyanis az egyedüli jelölt a posztra.

Legutóbb akkor volt verseny a Fejér megyei település polgármesteri székért, amikor Felcsút második számú híres embere, Mészáros Lőrinc bejelentette, hogy eddig tartott a politikai karrierje és lemond. Mészáros Lőrinc még 2011-ben, időközi választáson nyerte el a polgármesteri pozíciót, miután a harmadik ciklusát töltő, független Varga Györgynek köztartozás miatt le kellett mondania. Varga a lemondása után indulhatott újra, de Mészáros Lőrinc a szavazatok 63 százalékát begyűjtve győzött.

2014-ben Mészáros Lőrinc megnyerte a nem időközi választást is (volt egy LMP-s és egy független vetélytársa is), de a mandátumát nem vitte végig. 2018 áprilisban bejelentette, hogy azonnali hatállyal lemond, annyira megsokasodtak a cégei körüli feladatok. Nem hagyta kétségek között a helyieket, kijelölte az utódját, az alpolgármester Mészáros László Istvánt, aki ugyan szintén Mészáros, de csak a névrokona a hihetetlen tempóban milliárdossá vált vállalkozónak.

A 2018-as időközi választáson a kijelölt Mészáros Lőrinc utód Mészáros László Istvánnak lett egy kihívója, Mészáros László János. Őt a Kutyapárt hekkelte be, és azzal kampányolt, hogy egyenlő arányban osztaná szét a felcsútiak vagyonát, épített buszmegállót, amit el kellett bontani, és betömött kátyúkat, amiket vissza kellett gödrösíteni. A fideszes Mészáros László legyőzte a kutyapárti Mészáros Lászlót.

2019-ben aztán már viccből sem indult ellene senki, és most sem fog.

Viszont valakinek elege lett abból, hogy 2014 óta kizárólag fideszes tagok ülnek a képviselőtestületben, sőt, lényegében ugyanazok. Annyi változás van, hogy Flier Éva Julianna, Flier Jánosné, Mészáros János, Spindler József és Szabó Péter mellé 2019-ben csatlakozott Vigh Andrásné, miután Mészáros László István polgármester lett. A hat helyre kizárólag hat fideszes jelölt volt legutóbb. Ez a hatosfogat indul újra (Vigh Andrásné már Halász Éva néven), de - váratlan fordulat - függetlenként bejelentkezett a képviselőtestületbe Dobos Erzsébet is.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!