Felfüggesztettet kértek a férfire, aki randi közben felgyújtotta a hernádbűdi kilátót

2 napja ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Rongálás bűntette miatt emelt vádat az Encsi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki felgyújtotta a hernádbűdi kilátót.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy 1 év 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a férfi tavaly március elején egy éjszaka a barátnőjével együtt elment a Hernádbűdön  lévő „Fülelő” kilátóhoz. Ott a kijelölt tűzrakóhelyen gallyakból  tüzet rakott, majd egy égő fadarabbal meggyújtotta a háromszintes faépület lábazatát és elhagyta a helyszínt.

A tűz továbbterjedt a felépítményre, a kilátó kidőlt és a földön égve jelentős részben megsemmisült, így teljesen használhatatlanná vált. A tüzet a katasztrófavédelem munkatársai oltották el. A vádlott ezzel mintegy hétmillió forint rongálási kárt okozott.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Az ügyészség 1 év 2 hónap börtönbüntetést kért a vádlottra, 2 év próbaidőre felfüggesztve.

The post Felfüggesztettet kértek a férfire, aki randi közben felgyújtotta a hernádbűdi kilátót first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!