Felszállás közben lezuhant egy Boeing Szenegálban

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Túlfutott a kifutópályán, és lezuhant felszállás közben az Air Senegal Dakarból Bamakóba tartó járata csütörtök hajnalban. A Boeing 737-300 típusú repülőgépen 78-an utaztak. A balesetben négyen súlyosan, heten könnyebben sérültek meg.

Miután a mentők kimentették az utasokat a repülőgépből, leállították a repülőtéren a forgalmat. A hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset okainak feltárására.

Sem a repülőgépet gyártó Boeing, sem a járművet bérbeadó Transair nem kommentálta a balesetet.

Az amerikai repülőgépgyártó cégre idén alaposan rájár a rúd. Januárban egy szinte vadonatúj 737 Max 9-esnek nem sokkal a felszállás után ablakostul kiszakadt egy oldalpanelje, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a balesetnek nem voltak súlyos következményei. A 737-es modelleket érintő többszörös problémák miatt, illetve a légitársaságok, a szabályozó hatóságok és a befektetők nyomására a programban további alapvető változtatásokat hajtottak végre.

Május 8-án pedig meghibásodás miatt orrfutómű nélkül szállt le egy FedExes Boeing 767-es teherszállító az isztambuli repülőtéren. Sérülés nem történt a balesetben.

(via BBC)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!