Fideszes fellegvárban demonstrál Magyar Péter

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Cikkünk frissül.

Zuhogó esőben kezdődött el Magyar Péter órszágjáró turnéjának debreceni eseménye, ennek ellenére jelentős számú résztvevő gyülekezett már a tüntetés előtt a Kossuth téren. A résztvevők Magyar a „Nem félünk!” jelszó skandálásával várták a helyszínen. Mire Magyar Péter megérkezett a térre, az eső el is állt.

Bár a Facebook-eseményből kikerült, elég sokan fehér ingben jöttek el a tüntetésre, egész sokan viselnek kokárdát, Tisza-pártos pólót. Sok a magyar zászló is. A párt szinte összes megyei szervezete itt van standdal aláírást gyűjteni. A tüntetés előtt úgy negyed órával eleredt az eső. Olyanokkal viccelődtek az emberek, hogy „na, az eső is elveri a Fideszt”, illetve „itt jön a megtisztulás”. Délután kettő óra előtt nem sokkal Nagy Ervin jött fel a színpadra, megköszönte az embereknek, hogy az eső ellenére kitartanak, aztán le is ment. Hatalmas a tér a Nagytemplom előtt, folyamatosan érkeznek az emberek, de egyelőre jár a tér szélén a villamos. Pontban kettőkor sétált be a térre Magyar Péter.

Az Időkép napi előrejelzése szerint Debrecenben a déli óráktól kezdve elszórtan záporok, zivatarok is várhatóak voltak, de ezek nem ígérkeznek tartósnak. A déli-délnyugati szél vasárnap sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, de a zivatarokat viharos lökések is kísérhetik. Az előrejelzés szerint zivatar, eső, zápor délután ötig várható.

Magyar Péter országjáró turnéja során vasárnap Debrecenben tart demonstrációt, ahova több ezer embert várnak. Az eseményre a kormánypártokat támogatók is készültek, áthúzott nadrágszíjat ábrázoló plakátokat tettek ki Kossuth tér oszlopaira. A Fidesz 1998 óta egyeduralkodó Debrecenben, a sikertörténet Kósa Lajos polgármesterségével kezdődött. 2019-ben is (hasonlóan a korábbi választásokhoz) minden egyéni választókörzetben a fideszes jelölt nyert, a polgármester pedig 2014 óta Papp László. A párt népszerűségét azonban megtépázta a városba tervezett akkumulátorgyár-építés.

The post Fideszes fellegvárban demonstrál Magyar Péter first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!