Figyelmeztet a bőrgyógyász: erre a testrészre kenj először naptejet!

2 hete ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ma már nem kérdés a fényvédelem fontossága, még akkor sem, ha néha még mindig elfelejtjük, elhanyagoljuk, esetleg hibásan kivitelezzük. Hogy hogyan lehet hibázni a krémezéskor? A bőrgyógyászok szerint ezek a leginkább jellemző buktatók.

Összevissza sorrend

Ha véletlenszerűen következnek egymás után a testrészeink, esetleg lentről felfelé haladunk, akkor testünk egyes részeiről az arcunkra visszük a baktériumokat. Célszerű éppen ezért fentről lefelé, arcunkkal kezdve haladni. 

Ugyanaz a krém

Sokan ugyanazt a tubust használják arcukra és testükre, pedig utóbbi jóval testesebb, zsírosabb, ez a nehezebb állag pedig könnyen okozhat gyulladást és pattanást az arc vékonyabb, érzékenyebb bőrén.

Rossz rétegezés

Nem mindegy, melyik krémet melyik után használjuk: kémiai fényvédőnek első rétegként kell arcunkra kerülnie, megelőzve a hidratálást és a sminket, míg az úgynevezett ásványi fényvédőnek zárórétegnek kell maradnia. 

Túl kis mennyiség

Nagyon sokan egész egyszerűen túl kevés naptejet használnak. A szakértők szerint akkor lehetünk nyugodtak a megfelelő védettséget tekintve, ha testünkön egy golflabda méretének megfelelő mennyiséget oszlattunk el.

Elhanyagolt részek

Gyakori hiba, hogy elfeledkezünk egyes testrészeinkről, például a fülekről, a kézfejekről vagy a lábfejekről, ami hiba, mert ezek ugyanúgy ki vannak téve az UV-sugárzásnak, tehát szintén igénylik a gondoskodást, leégés esetén pedig roppant fájdalmasak is lehetnek.

Hibás időzítés

A krémeknek időre van szükségük ahhoz, hogy beszívódjanak a bőrbe és kifejtsék hatásukat, ezét ajánlott legalább 15-30 perccel azt megelőzően felvinni, hogy a napra mennénk.

Ritka újrakenés

Sokan megelégednek azzal, hogy reggel magukra kenték a fényvédőt, pedig úszás, izzadás vagy akár hosszabb ideig való napon tartózkodás esetén is általános szabály, hogy kétóránként fel kell frissítenünk a védelmet újrakenéssel.

Forrás: huffpost

The post Figyelmeztet a bőrgyógyász: erre a testrészre kenj először naptejet! first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!