Figyelmeztetés: déltől jönnek a viharok

1 hét ezelőtt 54



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Első fokú figyelmeztetés van érvényben nyugaton Vas és Zala, az ország középső és keleti részén pedig Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád vármegyére a várható zivatarok miatt, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint a déli órákban elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában, valamint a Dunántúl nyugati és északi tájain

alakulhatnak ki záporok, jégdara záporok, amelyeket villámlás, dörgés is kísérhet, a hegyekben hózápor is lehet.

A HungaroMet veszélyjelző oldalán azt írják, a zivatarok egy összeáramlási zóna mentén alakulnak ki, és késő estig lecsengenek. Csütörtökön viszont ismét a Nyugat-Dunántúlon, és a keleti összeáramlás közelében alakulhatnak ki zivatarok, ezért holnapra nyolc vármegyében érvényes a figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgáltató weboldalán kiemeli, hogy egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján.

Kapcsolódó
Fagyhat a héten, de látszik már a melegedés is
Az áprilisi nyárból délutánra megérkezünk az áprilisi télbe, majd fagyos éjszakákkal, néhol havazásba váltó esőkkel napokig lehorgonyzunk márciusban.

The post Figyelmeztetés: déltől jönnek a viharok first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!