Foci-Eb: súlyos pénzbírságot kapott az MLSZ a magyar szurkolók miatt

2 napja ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 82 250 eurós (átszámítva mintegy 32,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott magyar szurkolók viselkedése miatt – tette közzé az MTI.

Eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA. Ennek a legkomolyabb kárvallottja a horvát szövetség (220 875 euró), és csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg egyelőre büntetés nélkül. Szinte minden szankciót a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, de a rendező német szövetséget kétszer is megbírságolták a “játéktér védelmének elmulasztása miatt”.

A magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés után kapott pénzbírságot.

A magyar válogatott egyébként Svájctól 3-1-re, Németországtól 2-0-ra kikapott, és bár Skóciát 1-0-ra legyőzte, nem jutott a nyolcaddöntőbe. Szoboszlaiék június 27-i hazaindulása sokkal csendesebb volt, mint az érkezés, amikor a festői környezetben fekvő településen több százan gyűltek össze a magyar csapat fogadására. Csupán 3-4, környéken dolgozó magyar érkezett a szálloda elé integetni és elbúcsúztatni a válogatottat, valamint a hotel személyzete vonult ki a bejárathoz elköszönni a vendégeiktől, akik majdnem 3 hétig élvezték a szeretetüket.

Nemzeti együttesünk amúgy legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban.

Kiemelt fotó: Chris Ricco – UEFA/UEFA via Getty Images

The post Foci-Eb: súlyos pénzbírságot kapott az MLSZ a magyar szurkolók miatt first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!