Fontos hazai fejlődés jön az elektromos autózás területén

2 órája ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Megjelent az Elektromos gépjármű töltőállomások telepítése című pályázati felhívás, aminek hála a közeljövőben országszerte több mint száz helyszínen létesülhetnek nyilvános elektromosautó-töltőállomások – írja a villanyautosok.hu.

A közel 28 milliárd forint keretösszegű pályázat hitelt és vissza nem térítendő támogatást egyaránt tartalmaz, és a vidéki „fehér foltok” töltővel ellátása mellett a napelemmel és energiatárolóval kiegészített töltőpontok telepítésére is ösztönöz.

A fehér foltok kizöldítésére vissza nem térítendő támogatás is adható.

A kiírás keretében elektromos töltőállomás üzemeltetői engedéllyel rendelkező vállalkozások pályázhatnak vállalkozásonként minimum 100 millió és legfeljebb 4 milliárd forint többletforrásra. A kedvezményes hitel mellett vissza nem térítendő támogatás például abban az esetben adható, ha a tervezett töltőállomás a felhívásban felsorolt, előnyben részesített járásban létesül, vagy villamosenergia-tárolóval és/vagy megújuló villamosenergia-termelő egységgel lesz felszerelve. A támogatásból épített vagy bővített töltőállomások minden töltőpontjának képesnek kell lennie intelligens töltésre. Kötelező biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét is.

The post Fontos hazai fejlődés jön az elektromos autózás területén first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!