Gubanc Szegeden, Joób Márton vált: újra össze kell gyűjteni az ajánlásokat, megszólalt a korábbi jelölő szervezet elnöke is

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mint korábban Joób Márton bejelentette, polgármesterjelöltként indul a június 9-ei választáson, a Szögedi Polgárok Egyesület égisze alatt. Mint a képviselő csütörtökön szerkesztőségünknek küldött közleményéből kiderül, Joób Márton és csapata a mai napon úgy döntött, hogy újra összegyűjtik az induláshoz szükséges ajánlásokat, és jelölő szervezet nélkül, teljesen függetlenként vágnak neki a választásoknak. A történtekről megkérdeztük a korábbi jelölő szervezet elnökét, Bakai Csabát is, mutatjuk, mit reagált a történtekre.

ÚJRA ÖSSZEGYŰJTIK AZ ALÁÍRÁSOKAT

“Lényegében egy hét alatt összegyűjtöttük a szükséges aláírásokat valamennyi választókörzetben, a polgármesteri ajánlásra pedig az induláshoz szükséges mennyiség háromszorosát. Ennek ellenére Joób Márton és csapata a mai napon úgy döntött, hogy újra összegyűjtik az induláshoz szükséges ajánlásokat, és jelölő szervezet nélkül, teljesen függetlenként vágnak neki a választásoknak” – írták közleményükben. 

Mint hozzátették, “ennek oka az, hogy a jelölő szervezet elnöke Bakai Csaba olyan dolgot tett és olyan dolgok kerültek vele kapcsolatosan napvilágra, amikről korábban nem volt tudomásunk”- írták, ezért nem vállalnak a továbbiakban semmiféle együttműködést vele.

FÜGGETLEN POLGÁRMESTERJELÖLTKÉNT INDUL

“Határozottan úgy látjuk, hogy egy tudatos ellehetetlenítésről van szó, amelynek egyetlen célja, hogy Joób Márton ne tudjon kiállni Botka Lászlóval szemben a június 9-ei önkormányzati választáson. De semmiképpen nem adjuk fel, mert úgy gondoljuk, hogy egy várost nem pártpolitikai alapon kell vezetni, hanem az itt élő embereket érintő ügyek mentén. Nem számít az, hogy ki jobboldali vagy baloldali, egységet kell teremteni gyönyörű városunkban. Joób Márton ezért indul el független polgármesterjelöltként. Az őt támogató csapat tagjai pedig teljesen függetlenjelöltekként támogatják őt a Jobb Városért folytatott küzdelemben” – fogalmaztak a közleményben.

BAKAI CSABA MEGKÖNNYEBBÜLT

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Bakai Csabát, a Szögedi Polgárok Egyesület elnökét, aki elmondta, a különválásuk oka, hogy Joób Mártonnal szinte semmiben nem tudtak megegyezni, megkönnyebbült, hogy szétváltak, de ennek ellenére sok sikert kíván neki a választásokhoz. Mint Bakai Csaba elmondta, a későbbiekben részletesen beszámol majd szerkesztőségünknek a történtekről, természetesen arról is tudósítani fogunk nektek.

Joób Mártont is kerestük az indulásával kapcsolatos változások miatt, ő is későbbre ígért választ az ügyben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!