Gulyás Gergely: Magyarország segít az EU-nak, hogy fél évig kicsit jobban menjen

1 hét ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Ha a jog tisztelete nem áll helyre Európában, akkor nagyon nehéz lesz az Európai Uniót hosszú távon egyben tartani” - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyarország 20 éve az Európai Unióban című konferencián az MTI tudósítása szerint.

Gulyás szerint Magyarország továbbra is világos, határozott politikát visz, „aki békét akar, aki azt akarja, hogy ne folytatódjon az őrült genderpolitika, és aki nemet mond a migrációra, annak a kormánypártokra kell szavaznia a közelgő választásokon.”

A miniszter az év második felében esedékes magyar uniós elnökségről azt mondta, „mi teszünk szívességet az Európai Uniónak”, mert egy olyan ország biztosít korrekt, kiegyensúlyozott közvetítő szerepet, „ahol a normalitás még irányadó, ahol a józan észnek többsége van”. „Bízunk benne, hogy valamivel jobb lesz Európának, mintha más tagállam látná el ezt a feladatot. Magyarország segít az EU-nak, hogy fél évig kicsit jobban menjen” – mondta.

Szerinte a globális gazdaság többi nagy szereplőjéhez, az Egyesült Államokhoz és Kínához képest Európa kevésbé versenyképes, a globális küzdelemben „messze a legrosszabbul állt helyt” az elmúlt években. Azt mondta Brüsszel nem azon dolgozik, hogy a tagállamokat összefogja, hanem azon, hogy a korábban fennállt egységet szétverje, bizonyos államokat pedig indokolatlanul szankcionáljon.

Azt mondta, az EU-nak sem a környezetvédelemre, sem a migrációra nem sikerült rendest megoldást találni. „Sem a jogi keretek nem adottak, sem egységes vélemény nincs, amit valamennyi tagállam képviselni tud” – mondta, hozzátéve, hogy a tagállamok között nincs egyetértés még abban sem, hogy a külső határokat meg kell védeni. A miniszter szerint Európa az orosz-ukrán háborúnak is vesztese, „függetlenül attól, hogy mi lesz annak a kimenetele.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!