Gumicukorkészleteket foglalt le a rendőrség, miután többen is a toxikológiára kerültek a szintetikus kannabisz miatt

3 napja ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mérgezést okozhatnak az új szintetikus kannabinoidokat tartalmazó gumicukrok - figyelmeztetett a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), miután a héten 31 olyan külföldi került be egy budapesti toxikológiára, aki THCJD-s nevű gumicokrot ettek.

A CBD- és hempboltok kínálatában az utóbbi hónapokban jelentek meg THCJD jelzésű gumicukrok, amiknek a fogyasztás a hatóság szerint fokozottan veszélyes az egészségre, ezért azt kéri, mindenki kerülje az ilyen jelzéssel ellátott termékek vásárlását és fogyasztását.

A közlemény szerint a múlt heti rosszullétek miatt a rendőrség szintetikus kannabinoidokat tartalmazó gumicukorkészletet foglalt le egy belvárosi CBD-termékeket árusító üzletben.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központban elvégzett vizsgálatok szerint a THCJD jelzéssel ellátott gumicukrok fő hatóanyaga nem kenderből kivont THC, hanem több, ahhoz szerkezetileg hasonló szintetikus vegyületek, amik a THC-nál sokkal erősebb hatásúak és lassabban is hatnak. Emiatt pedig nő a túladagolás kockázata.

A vegyületek fogyasztásának hatására megváltozik az érzékelés, a hangulat, a viselkedés, a túladagolás beszéd- és mozgásképtelenséget okozhat.

Mérgezés gyanúja esetén folyamatosan elérhető 112-es segélyhívó szám vagy az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat a +36/80/201-199-es telefonszáma hívható. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!