Ha a Nyugat üzenne valamit, Szijjártó szívesen elviszi Moszkvába

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A hétvégén Svájcban békecsúcson próbálják megoldani az orosz-ukrán válságot, ám azon nem vesz részt Oroszország (igaz, Putyin bejelentette a saját béketervét, de az például a német kancellár szerint komolytalan). De ha a háborús agresszor nincs is ott, van, akire mindig számítani lehet, ha konnektivitásról, azaz az oroszokkal való kapcsolattartásról, netán civilizációárulásról van szó. Nem más ő, mint Szijjártó „Lavrov barátom” Péter, másképpen „ha itt lenne ma (nem pedig Oroszországban)” Péter, azaz belaruszmezes Péter.

A békekonferencián a magyar külügyminiszter, akinek a minisztersége alatt az orosz hekkerek úgy jöttek-mentek a külügy gépein, mint svejci csatárok a magyar konzulok között az Eb-meccsen, vasárnap azt jelentette be, hogy ha a Nyugat akar valamit üzenni Putyinnak, ő szívesen lesz a postás.

„Készen állunk, rendelkezésre állunk, és ha bármilyen üzenetük van e tekintetben, azt szívesen kézbesítjük Moszkvának vagy Szentpétervárnak, vagy ahová csak szeretnék”

– idézi a szavait a minisztériumi közleményként kiküldött MTI-hír. Az orosz és belarusz termékek büntetővámját az EU-ban egyedüliként meg nem szavazó miniszter szerint nem szabadna rossz dolognak tekinteni, hogy Magyarország ápolja a kapcsolatait az oroszokkal, hogy tárgyalhat Oroszországgal.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!