Ha babát vársz, figyelj oda: betegséget jelezhet ez a tünet (x)

2 hete ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

 betegséget jelezhet ez a tünet (x)

Ahogy a várandósság vége felé közeledünk, minden egyre intenzívebbé válik. A harmadik trimeszterben általában már csak arra összpontosítunk, hogy a szülés minél könnyebben és gyorsabban menjen végbe. A szervezetünk ugyanerre törekszik: az ilyenkor lezajló testi változások mind azt szolgálják, hogy minél gördülékenyebben tudjuk világra hozni a babánkat, ha eljön az idő.

A 30. héttől kezdve a magzat közel 200 grammal nyom többet hetente, és a kismama is ilyenkor gyarapszik a leggyorsabban. A méh ránehezedik a környező szervekre, például a húgyhólyagra, emiatt tapasztalhatunk gyakori vizelési ingert. A baba súlya alatt torlódó szövetek miatt kissé kitágul és lerövidül a hüvely, valamint a húgycső.

Ez a rövidülés nemcsak a baba útját teszi könnyebbé kifelé, hanem megnöveli a fertőzésveszélyt is. Mivel közelebb kerül a külvilághoz a méhnyak, és a hüvely is rövidebbé válik, illetve a szokatlanul magas hormonszintek hatására a hüvelyflóra védelme meggyengülhet, a kórokozók ilyenkor gyors szaporodásnak indulhatnak.

Ezt jelenti a bakteriális vaginózis

A bakteriális hüvelyfertőzés olyankor alakul ki, amikor az egészséges, enyhén savas női pH valamilyen okból lúgos irányba változik. A savas közeg ugyanis védelmet nyújt a káros baktériumok térhódításával szemben. A megfelelő kémhatásról a hüvelyflórában élő tejsavbaktériumok (Lactobacillusok) gondoskodnak. Ha ezeknek a hasznos tejsavbaktériumoknak a száma valamiért lecsökken, és emiatt megváltozik az intimflóra savassága, az utat nyit a kórokozók szaporodásának.

A bakteriális vaginózis tünete a megváltozott hüvelyi folyás, amely:

–        bőséges, híg,

–        szürkésfehér színű,

–        kellemetlen, halra emlékeztető szagú.

Figyelem! A várandósság során eleve bővebb folyást tapasztalhatunk, ami teljesen normális, amennyiben az áttetsző és szagtalan. Minden ettől eltérő folyás valamilyen fertőzésre utal.

Vitagyn C: várandósság alatt is bevethető a BV ellen

Ha babát vársz, és hüvelyfertőzésed alakul ki, fordulj orvoshoz! A várandósság alatt a bakteriális vaginózis kezeletlenül koraszüléshez vagy vetéléshez is vezethet. A kezelés gyakran antibiotikummal történik, amely a saját Lactobacillus-flórát is megtizedelheti. Javasolt hát a kezelést a saját Lactobacillus flórát regeneráló készítménnyel kiegészíteni, mint amilyen a Vitagyn C hüvelykrém, amely várandósság és szoptatás ideje alatt is alkalmazható.

A Vitagyn C hüvelykrém C vitamin- és tejsavtartalma révén helyreállítja a hüvely élettani, savas pH-értékét, gátolja a bakteriális vaginózist kiváltó kórokozók szaporodását, és prebiotikumtartalmával táplálja a saját Lactobacillus-flóra növekedését és megerősödését. A Vitagyn C alkalmazásáról tájékoztassuk a kezelőorvosunkat.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL
A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

The post Ha babát vársz, figyelj oda: betegséget jelezhet ez a tünet (x) first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!