Ha túl akarjuk élni, tanuljunk a természettől – és használjuk (x)

1 nap ezelőtt 24



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ha túl akarjuk élni, tanuljunk a természettől – és használjuk (x)

Mindezzel pedig nyugodtan fordulhatunk a természethez, hiszen olyan kitűnő megoldásokat fejlesztett ki magának, amelyek számunkra is hasznosak lehetnek. Ilyen például az ectoin nevű különleges molekula is, amelyet az orrnyálkahártyánk védelmében használhatunk fel.

Ami még a sivatagot is túlélte

Szárazság? Hőség? UV-sugárzás? Pollenek? A modern civilizációval együtt járó, egyre jelentősebb kihívások ezek, amelyekre új, innovatív megoldásokat kell keresnünk, ha biztosítani szeretnénk saját túlélésünket. Ahogy azoknak az egysejtű élőlényeknek is ezt kellett tenniük, amelyek az egyiptomi Vádi Natrún völgy sivatagjában voltak kénytelenek megküzdeni az extrém hőmérséklettel, a magas sótartalommal és a kiszáradással. Márpedig ezek a baktériumok túlélték, túlélik még ezt a környezetet is. Titkuk, az általuk kifejlesztett molekula, az ectoin pedig nekünk is segít a túlélésben.

Természetes segítség civilizációs betegségekre

Ez az anyag képes megőrizni a sejtek működőképességét, megóvni azokat a szárazságtól és az egyéb káros hatásoktól még az ilyen extrém körülmények között is. Bár nekünk (egyelőre) nem kell megküzdenünk valódi sivatagi időjárással, számos olyan civilizációs ártalom létezik, amely komoly erőpróbát jelent a mindennapokban. A baktériumokból célzottan, természetes úton kinyert ectoin pedig ezekkel szemben is segít. Gyakran alkalmazzák például az atópiás dermatitisz és az ekcéma miatti bőrszárazság kezelésére, ugyanis vizes védőréteggel vonja be a kezelendő felületet, megnyugtatja és védi azt a külső stresszhatásokkal szemben, illetve képes csökkenteni a gyulladást is. Ugyanezen tulajdonságánál fogva hidratálókrémekben, naptejekben is megtalálható, de a legújabb kutatások azt sugallják, hogy az ectoinnak lehet szerepe a légzőrendszeri megbetegedések, például az asztma és az allergiás rhinitis kezelésében is.

Az ectoin védi az orrunkat allergia esetén

Ez utóbbi pedig a pollenszezon egyik legnagyobb kihívása az allergiások számára. A levegőben szálló allergének ugyanis komoly, a mindennapokat megnehezítő, zavaró orrtüneteket okoznak: irritálják az orr nyálkahártyáját, amelytől az begyullad, viszket, és állandóan köhögésre, tüsszögésre késztet bennünket. Ezeket enyhíti a természetes eredetű összetevőt, ectoint tartalmazó Reventil orrspray.

Az ectoin ugyanis nagy vízmegkötő képessége segítségével a sejtek körül olyan vizes védőréteget képez, amely megóvja azokat a környezet káros hatásaitól, elősegíti a sérült orrnyálkahártya regenerációját, és mérsékli annak kiszáradását. A Reventil orrspray csökkenti az orrdugulást, az orrfolyást, enyhíti a kellemetlen viszketést, tüsszögést. A Reventil tartósítószermentes, és nem okoz hozzászokást, így akár egy hónapig is használható, és gyermekeknél is alkalmazható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL
A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG
KEZELŐORVOSÁT!

 

 

 

The post Ha túl akarjuk élni, tanuljunk a természettől – és használjuk (x) first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!